Ekológia

Dobrovoľníci budú čistiť brehy Liptovskej Mary

"Brehy Liptovskej Mary budú nadchádzajúci utorok (19. 5.) čistiť dobrovoľníci. Do environmentálneho dňa sa môže zapojiť každý, kto sa tento týždeň zaregistruje cez online formulár na webovej stránke visitliptov.sk."

TASR, 13. mája 2020 17:35
FOTO TASR - Dušan Hein Foto: TASR


"Stačí si zobrať rúško a rukavice, vrecia na odpad zabezpečíme. Odmenou bude dobre vykonaná práca a guláš pri brehoch Liptovskej Mary," informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov, ktorá envirodeň pripravuje.
Dobrovoľníkov odvezie bezplatný autobus. Registrácia je nutná na zabezpečenie obedu a dopravy. "Ďakujeme každej ruke, ktorá pomôže, aby bol Liptov o čosi krajší a pripravenejší na návštevníkov. V prípade, že vám vaše povinnosti nedovolia prísť na organizované čistenie, môžete sa zapojiť aj individuálne a kdekoľvek na Liptove. Nazbieraný odpad zoberte domov, aby sa nehromadil v prírode či okolí kontajnerov," dodala Šarafínová.
Podujatie spolu s partnermi organizuje OOCR Región Liptov. Na jeho realizáciu použije aj prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Komentáre