Ekológia

Deti sa v Tribečskom múzeu dozvedia viac o jarnej migrácii vtáctva

"Pripravené je modelovanie hniezd lastovičiek a belorítok z hliny, vyrábanie vtáčikov z papiera s využitím rôznych techník."

TASR, Webmagazin.sk, 13. apríla 2023 11:41
Na snímke lastovička obyčajná. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Tému jarnej migrácie vtáctva netradičným spôsobom približuje Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Prezentačné podujatie s tvorivou dielňou Jarní návštevníci je určené najmä pre deti materských škôl a žiakov základných škôl a potrvá do konca mája, informovala Lenka Krošláková z múzea.

Cieľom podujatia je prostredníctvom dermoplastických preparátov predstaviť niektoré druhy sťahovavých vtákov, ktoré sa po zime vracajú na svoje hniezdiská. Vedomosti nadobudnuté v prezentačnej časti využijú návštevníci počas tvorivých činností, ktoré sú súčasťou podujatia. "Pestrý program, počas ktorého účastníci kreatívnou činnosťou získajú nielen nové poznatky, ale zažijú aj veľa zábavy, doplní vedomosti z prírodovedy," povedala Krošláková.

Pri tvorivých aktivitách si deti precvičia manuálnu zručnosť a šikovnosť a zároveň sa oboznámia s charakteristickými znakmi niektorých sťahovavých vtákov. Pripravené je modelovanie hniezd lastovičiek a belorítok z hliny, vyrábanie vtáčikov z papiera s využitím rôznych techník, výroba odznakov s motívmi sťahovavých druhov vtákov a záložiek z epoxidovej živice s dekoračnými pierkami.





Komentáre