Cestovanie

V sobotu odomkli Štrbské pleso a odštartovali letnú sezónu

"Cez víkend vo Vysokých Tatrách oficiálne otvorili turistické chodníky a na Štrbskom plese spustili najväčšiu atrakciu letnej sezóny - člnkovanie na plese."

TASR/Webmagazin.sk, 15. júna 2020 13:08
Foto: TASR Oliver Ondráš


Tradičným symbolickým odomknutím hladiny Štrbského plesa otvorili v piatok letnú turistickú sezónu v regióne. "Môžem povedať, že Štrbské pleso je perfektne upravené, čo sa týka životného prostredia, chodníkov a všetkého okolo. Pri hodnotení kvality vzduchu vyšlo, že Štrbské Pleso má suverénne najlepší vzduch na celom Slovensku, myslím si, že 28-krát lepší ako v Bratislave. Keď turisti prídu za dobrým vzduchom, za peknou prírodou, tak to správne miesto je perla Vysokých Tatier, ktorou je Štrbské pleso," uviedol starosta obce Štrba Michal Sýkora.

Na Štrbskom plese sa v súvislosti s otvorením sezóny spustila aj letná atrakcia - člnkovanie na plese. "Už 12 rokov sa tu stretávame a som veľmi rád, že sa ukázalo ako správne, že sme túto tradíciu znovu obnovili, keďže predtým sa vyše 30 rokov na jazere nečlnkovalo. Za dva roky sa nám podarilo, aby sme jazeru navrátili aj kvalitnú vodu, takú aká bola v minulosti, preto sme museli urobiť niektoré opatrenia, ktoré nás stali dosť finančných prostriedkov, no určite to neľutujeme," dodáva starosta.

Obchodno-marketingový manažér pre horské strediská vo Vysokých Tatrách Lukáš Brodanský priblížil, že člnkovanie na Štrbskom plese má takmer 140-ročnú tradíciu a v modernej histórii otvárajú 13. člnkovaniu sezónu. "Minulý rok sme zažili rekordnú sezónu, vyplavili sme na hladinu viac ako 6300 člnkov a člnkovanie na najkrajšom plese vo Vysokých Tatrách si užilo viac ako 20.000 hostí. My veríme, že napriek tomu, aká doba tu bola posledné tri mesiace, toto leto bude výborné a znovu sa dočkáme ďalšieho rekordu," konštatuje Brodanský.

Komentáre