Cestovanie

Trenčiansky hrad opäť sprístupnili verejnosti

"Ako reakciu na uvoľnenie vládnych protipandemických opatrení sprístupnilo Trenčianske múzeum v Trenčíne vo štvrtok (7. 5.) pre verejnosť Trenčiansky hrad, Rodný dom Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka v Uhrovci a Podjavorinské múzeum v Novom Meste nad Váhom. V piatok otvorí múzeum ďalšie objekty vo svojej správe."

TASR/Webmagazin.sk, 8. mája 2020 12:03
FOTO TASR - Radovan Stoklasa Foto: TASR


Ako informoval Matej Plánek z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), Trenčiansky hrad je pre verejnosť otvorený od 9.00 do 19.00 h a podobne ako v ostatných pobočkách trenčianskeho múzea platia pri vstupe na hrad prísne hygienické opatrenia.
„Vstup do areálu hradu, ako aj pohyb v ňom bude možný len s prekrytými hornými dýchacími cestami rúškom, šálom alebo šatkou, respektíve inou vhodnou alternatívou zakrývajúcou nos a ústa. Pred vstupom do areálu je potrebná aplikácia dezinfekcie na ruky. Stojan s dezinfekciou je umiestnený pri vchode. Návštevníci hradu sú povinní dodržiavať medzi sebou dvojmetrový odstup a nesmú sa zhromažďovať v skupinách,“ uviedol Plánek s tým, že od piatka sprístupnia aj niektoré interiéry hradu (Kasárne, Letná veža, druhé poschodie Ľudovítovho paláca, Lapidárium a Hladomorňa), ale i hradnú kaviareň, v ktorej návštevníkov obslúžia cez okienko.
FOTO TASR - Radovan Stoklasa Foto: TASR


V piatok otvorí trenčianske múzeum aj Katov dom, Kostnicu/Karner sv. Michala v Trenčíne i Draškovičovský kaštieľ v Čachticiach, v pondelok (11. 5.) bude pripravené privítať návštevníkov aj Trenčianske múzeum v Župnom dome v Trenčíne. Počet návštevníkov v jednotlivých objektoch je limitovaný, v exteriéri Trenčianskeho hradu ich môže byť naraz maximálne 682, v Kasárni 30, po desať na každom poschodí.

Komentáre