Cestovanie

Teplo po celý rok iba na Maldivách

"Túžite po úniku z reality do tepla, a to kedykoľvek? Navštívte Maledivy, ozajstný raj na zemi, vychutnajte si oázu pokoja a zažite luxusnú dovolenku. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 25. januára 2023 8:53
Ilustračné foto Foto: Sven Hansche / shutterstock.com
V tomto článku vám popíšeme hlavné dôvody, prečo sú tieto ostrovy tak obľúbené a čím všetkým lákajú k oddychu a jedinečným zážitkom!

Čím si vás Maledivy získajú?
Samotný príchod býva pre turistov obrovským zážitkom. Prílet hydroplánom je vzrušujúci a ponúka výhľad zhora na tucty ostrovov. Po pristátí vás domáci vítajú šampanským a typickým boa na krk na privítanie. Na Maldivách sa turisticky využíva okolo 100 ostrovov a v podstate sú hotelmi. Väčšinou je na jednom ostrove iba jeden rezort. Mnoho hotelov patrí k najlepším na svete a sú podľa toho extrémne drahé, sú však aj dostupnejšie verzie na ostrovoch pre domácich. Od mája do októbra, kedy je tu obdobie dažďov, ale stále teplo, tu stretnete omnoho menej turistov a aj ceny sú priaznivejšie. Zo zážitkov vám odporúčame skúsiť jednoznačne šnorchlovanie. Máte možnosť vidieť mantu, dokonca ju kŕmiť alebo s ňou šnorchlovať. Za skúšku stojí aj previezť sa loďou, obdivovať flóru a faunu ostrovov, napiť sa z všadeprítomných kokosových orechov, zbierať mušle alebo pozorovať nezabudnuteľné východy a západy slnka. Tiež sa môžete len tak prechádzať po pláži, dopriať si oddych v hojdacej sieti alebo sa vybrať na rybí trh s rybacími špecialitami. Maledivy sú skutočným úkazom, kde načerpáte silu, oddych a zregenerujete uprostred exotiky. Okrem jedného malého ostrova s pieskom a vodou tu neexistuje nič, čo by mohlo rušiť váš oddych.

Chcete si dopriať luxus či bohatý wellness?
Súostrovie Maledivy je predovšetkým luxusnou destináciou, kde klientovi odčítajú z pier každé želanie. Na výber je ubytovanie v rezortoch na pláži, vo vile s obrovskou kúpelňou a vlastným bazénom. Tiež si možno vybrať domčeky na vode, pre ešte autentickejší zážitok z dovolenky. Krátke stlačenie gombíka a vaše prianie je im rozkazom, výbava na šnorchlovanie už býva v cene takýchto zájazdov. Maledivy ponúkajú aj wellness na vysokej úrovni. Okrem slnka po celý rok, tyrkysového mora a pohľadnicových scenérií si môžete dopriať masáž alebo akúkoľvek inú procedúru v rezortoch, priamo na pláži alebo v domčeku na vode. Vyskúšajte tradičnú masáž s panenským kokosovým olejom na mieru, zacvičte si jógu pri východe slnka alebo meditujte pri relaxačnej hudbe. Deň plný uvoľnenia usmerňujú aj ayurvédski lekári. Na eSky.sk nájdete najlepšie ceny leteniek aj celé dovolenky, preto zadajte letenky Maledivy do vyhľadávača ešte dnes a doprajte si luxus na počkanie.

Zdroj foto: icemanphotos / shutterstock.com

Ktoré výnimočné miesta a zážitky odporúčame?
Túžite vidieť na vlastné oči niečo unikátne? Potom rozhodne nevynechajte návštevu svietiacej pláže Mudhdhoo, ktorá sa večer mení na jedinečný prírodný úkaz. Voda tu žiari namodro, pričom za tento fenomén je zodpovedný planktón, ktorý svieti vďaka biolumiscencii. Magický zážitok v spojení s týmto javom dotvára prekrásna hviezdna obloha a teplý piesok pod nohami. Na potápanie nájdete na Maledivách viacero možností a jedným z najkrajších koralových ostrovov na svete je nepochybne Banana Reef. Ponúka úžasne miesta na potápanie a je domovom mnohých rýb, korytnačiek a iných živočíchov. Do hĺbky až 30 metrov sa dá potápať aj kvôli hlbokým jaskyniam. Zaplávať si môžete aj so žralokmi, a to nie hocijakými. Žralok veľrybí nesie svoj názov pre svoju dĺžku 8 metrov, je však mierumilovnej povahy,m nakoľko sa živí planktónom. Je zvyknutý na ľudí a turisti často využívajú túto možnosť zažiť plávanie s ním počas šnorchlovania.

Ak vaše srdce predsa len netúži po horúcej exotike, ale po kúpaní v geotermálnych prameňoch, pozorovaní polárnej žiary a iných prírodných krás, zakúpte si Island letenky a vydajte sa do zeme Vikingov za vlastným dobrodružstvom.

Komentáre