Cestovanie

Sezónu na hrade Strečno ukončia strašidelnou prehliadkou

"Divákov bude sprevádzať duch pána hradu. Počas prehliadky hradu zažijú bitku, mučenie, únos ľudí do pekla aj tanec čarodejníc."

TASR, 10. októbra 2024 10:22
Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Tohtoročnú sezónu na hrade Strečno ukončia prehliadkou s názvom Noc duchov, tekvíc a strašidiel. Bude sa konať v sobotu 26. októbra. TASR o tom informovala marketingová pracovníčka Považského múzea Magdaléna Lacková.

"Na zážitkovej prehliadke Mŕtvi - nemŕtvi v podaní divadelno-šermiarskej skupiny Memento mori a zoskupenia Hamer návštevníci stretnú duše mŕtvych, ktorí neopustili tento svet a túlajú sa v temných zákutiach. Každú noc vychádzajú z podsvetia a bojujú znova a znova o svoje vykúpenie," priblížila Lacková.

Divákov bude sprevádzať duch pána hradu. Počas prehliadky hradu zažijú bitku, mučenie, únos ľudí do pekla aj tanec čarodejníc. Súčasťou bude aj tematická výstava Keď zubatá kosu brúsi, ktorá priblíži odchod ľudí z tohto sveta. Program zavŕši ohňová šou.

"Prehliadky sa budú konať od 17.00 do 21.30 h každú polhodinu a nie sú vhodné pre deti mladšie ako desať rokov," dodala marketingová pracovníčka.


Komentáre