Cestovanie

Rozprávkové podujatie na Bojnickom zámku ponúkne tri príbehy

"Podujatie už tradične múzeum podľa nej pripravuje na koniec školského roka ako istú formu odmeny pre žiakov."

TASR, 15. júna 2023 12:26
Na archívnej snímke pohľad na Bojnický zámok. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Trojicu rozprávkových príbehov s prívlastkom kráľovské si môžu návštevníci od stredy pozrieť na Bojnickom zámku. Jubilejný 25. ročník podujatia Rozprávkový zámok opäť prináša i morálne posolstvo, tento týždeň potrvá do nedele (18. 6.) a budúci týždeň od 21. do 25. júna.

"Celý jún na zámku je špeciálne pripravený pre deti. Absolvovať už mohli prehliadky, na ktorých si mohli pozrieť kostýmy z minulých ročníkov Rozprávkového zámku. Teraz štartujeme jubilejný 25. ročník podujatia,"
načrtla pre TASR PR manažérka Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Podujatie už tradične múzeum podľa nej pripravuje na koniec školského roka ako istú formu odmeny pre žiakov. "Keďže ide o jubilejný ročník, vybrali sme preto rozprávky, ktoré sú kráľovské a majú podčiarknuť atmosféru," priblížila.

Návštevníci si počas prehliadky zámku pozrú tri príbehy - Kráľ času, Pyšná princezná a Žabí princ, ktoré opäť prinesú i morálne posolstvo. "Snažili sme sa vybrať kráľovské rozprávky. V Žabom princovi učíme deti, že sľub sa musí vždy dodržať. V Pyšnej princeznej vysvetľujeme deťom a návštevníkom, že pýcha je škaredá a ako sa s ňou zle žije. Kráľ času má ponaučenie, že nemáme myslieť len na peniaze a nie sú naozaj všetkým, že máme dôležitejšie veci, rodinu a priateľov," priblížila pre TASR organizátorka podujatia Petra Roháčová.

Pod scenár a réžiu sa opäť podpísal Róbert Mankovecký, finálna scéna v Huňadyho sále tentoraz zhrnie 25 ročníkov Rozprávkového zámku.

"Dovedna 25 rokov tohto podujatia na Bojnickom zámku prinieslo veľmi veľa verných návštevníkov. Pripravený je okrem podujatia i zaujímavý sprievodný program, ktorý sa bude odohrávať jednak v okolí zámku a počas víkendov i v hradnej priekope," dodala Gordíková.





Komentáre