Cestovanie

Horehronie ponúkne výlety Hviezdnou strelou aj Astrovlakom

"Všetky dvoj- alebo štvorkolesové ekologické dopravné prostriedky si návštevníci môžu rezervovať prostredníctvom rezervačného systému na ich webe."

TASR, 22. mája 2023 13:44
Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Horehronie sa v lete stáva rajom nielen turistov, ale čoraz viac aj cyklistov, ktorí môžu elektrobicyklami z 11 partnerských e-bike požičovní v regióne zdolať 865 kilometrov vyznačených cyklotrás. Adrenalínoví jazdci si zasa môžu dopriať zjazdové bicyklovanie v bikeparku v Mýte pod Ďumbierom, na nových singletrailoch v okolí malej lesnej rezervácie Breznianska skalka alebo na pumptracku na nábreží Hrona. TASR o tom v sobotu informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie pri príležitosti otvorenia letnej turistickej sezóny.

"Za neopozerané novinky možno ešte stále považovať cyklodreziny, cyklorikšu, tandemový bicykel a terénne elektrokolobežky, ktoré rozširujú ponuku cykloproduktov v regióne. Tretí ročník pretekov na horehronských cyklodrezinách odštartujeme 10. júna v obci Hronec," pripomenula OOCR. Všetky dvoj- alebo štvorkolesové ekologické dopravné prostriedky si návštevníci môžu rezervovať prostredníctvom rezervačného systému na ich webe.

Novým produktom je Hviezdna strela. "Ide o projekt v rámci organizovaných výletov na Horehroní, ktoré sa budú konať vo vybraných termínoch. Návštevníci prostredníctvom nej spoznajú zákutia dolného Horehronia, mesta Brezno, ale aj tradičnú pohostinnosť na salaši Zbojská, ako aj v Gazdovskom dvore v sedle Chlípavica. V termínoch 12. júla a 18. augusta sa tam bude odohrávať hviezdne divadlo obohatené o odborný výklad s použitím profesionálnej techniky," konštatovala výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Nadšenci historických vlakov sa už môžu registrovať na Horehronský expres, ktorý vypravia 14. a 28. júla a tiež 11. a 25. augusta. Vlaky budú prechádzať cez Chmarošský a Telgártsky viadukt.

Čiernohronská železnica okrem pravidelných denných jázd ponúkne v lete aj jazdy v nočných hodinách. Lesná úzkokoľajka sa zmení na Astrovlak, ktorý návštevníkov prevezie prírodou Vydrovskej doliny za hviezdnym divadlom na oblohe.

Komentáre