Cestovanie

Opäť možno hlasovať v ankete o NAJ obec a mesto na Záhorí

"V deviatom ročníku ankety môžete na webe zahori.sk hlasovať do 10. januára 2021."

TASR/Webmagazin.sk, 30. decembra 2020 15:07
Na archívnej snímke pohľad na mesto Skalica. Foto: TASR Vladimír Miček

Obyvatelia Záhoria i tí, ktorí majú túto časť Slovenska radi, môžu opäť rozhodnúť o naj obci a naj meste v regióne. TASR o tom informoval za organizátorov Matej Hajdin.

Spravodajský web zahori.sk vyhlásil 9. ročník ankety, v ktorej hlasujúci uvádzajú obec či mesto na Záhorí, kde sa im dobre žije, radi sa tam vracajú alebo by tam chceli žiť.

Hlasovať je možné do 10. januára 2021. "V roku 2019 rozhodlo o výsledkoch 2141 hlasujúcich. Počty hlasov sú zohľadnené k počtu obyvateľov. Preto nezverejňujeme počet hlasov pre jednotlivé mesto alebo obec počas trvania hlasovania. Toto zohľadnenie k počtu obyvateľov dáva šancu na výhru aj menším obciam alebo mestám," uviedol pre TASR Hajdin.

V minuloročnom hlasovaní sa naj obcou stal ôsmykrát Plavecký Mikuláš, medzi mestami sa na prvom mieste umiestnilo mesto Gbely. V minulých ročníkoch uspeli aj mestá Skalica a Šaštín-Stráže.
Na snímke jaskyňa Deravá skala v Mokrej doline v národnej prírodnej rezervácii Kršlenica na trase náučného chodníka z obce Plavecký Mikuláš. Foto: TASR Pavel Neubauer

Komentáre