Cestovanie

Nezabudnuteľné zimné zážitky hneď za hranicami

"V Dolnom Rakúsku nájdete 24 lyžiarskych stredísk a 200 km zjazdoviek."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 12. decembra 2019 9:41
Annaberg Foto: Martin Fülöp
Dolné Rakúsko ponúka 24 lyžiarskych stredísk s viac ako 200 kilometrami zjazdoviek, ktoré obsluhuje takmer 100 lanoviek a vlekov. Zjazdovky sú väčšinou mierne a široké a oslovia tak predovšetkým rodiny a začiatočníkov. Na svoje si v deviatich zážitkových lyžiarskych centrách prídu aj milovníci adrenalínu. Bežkári zase ocenia viac ako 800 km upravených trás. Dolnorakúsky región je vďaka rozmanitým zážitkom na snehu veľmi atraktívny pre jednodňové, víkendové i dlhšie dovolenky.

V zimnej sezóne 2019/2020 prichádzajú lyžiarske strediská Dolného Rakúska s niekoľkými novinkami a zaujímavými lyžiarskymi zážitkami:

Pre ranné vtáčatá - Guga hö


Guga hö“ pochádza z mostviertelského dialektu a znamená nielen „svieži ako rybička“, ale je to tiež názov pre zážitkovú ponuku lyžiarskych stredísk v regióne Mostviertel. Na lyžiarov, ktorí majú radi skoré ranné lyžovanie, tak vo vybraných termínoch čaká nezabudnuteľný zážitok: pri východu slnka si, skôr než všetci ostatní, vychutnajú prvý zjazd po nedotknutej zjazdovke. S lyžiarskym sprievodcom spoznajú najkrajšie miesta na kopci a potom sa v horskej chate posilnia pri výdatnom brunchi regionálnymi špecialitami. Ide o najpopulárnejšiu aktivitu predošlých dvoch lyžiarskych sezón.
Guga ho, Hochkar Foto: Niederösterreich Werbung/ Fred Lindmoser

Od skorého rána môžu exkluzívne lyžovať na zjazdovkách dokonca aj deti. Rodinná lyžiarska oblasť Annaberg pre rodiny s deťmi ponúka dva špeciálne termíny, kedy môžu aj malí účastníci preskúmať a dôkladne otestovať bohaté možnosti lyžiarskeho strediska. Deti vo veku od 8 do 15 rokov, ktoré už zvládajú červené zjazdovky, sa môžu zúčastniť ranného lyžovania v Annabergu v sprievode dospelej osoby v dňoch 8. februára a 21. marca.

Nový Anna-Park v Annabergu


V Anna-Parku sa vybláznia malí aj veľkí. Nachádzajú sa tu totiž dve freestylové sekcie, ktoré ponúkajú zimnú akciu a zábavu v jednom. V zábavnom parku „Family“ môžu freestyleri trénovať prvé pokusy na rôznych prekážkach a skokoch. Sekcia „FunCross“ na vás čaká s ostrými zákrutami, snehovými vlnami a skokmi s dĺžkou 800 m a dvoma rôznymi dráhami pre začiatočníkov i pokročilých lyžiarov.
Annaberg Foto: Doris Schwarz-König/NÖ-BBG

Vďaka novinke tejto sezóny môžete v Annabergu a Mönichkirchene vyraziť na zjazdovky bez čakania pri pokladni. Od zimnej sezóny 2019/20 máte možnosť dobitia skipasu z pohodlia domova alebo počas cesty na dovolenku.

Hlavné lyžiarske strediská v Dolnom Rakúsku


Hochkar je najväčšie dolnorakúskej stredisko, ktoré má devätnásť kilometrov zjazdoviek a ponúka zážitky na zjazdovkách aj vo voľnom teréne. Vo výške 1 800 m s výbornými snehovými podmienkami, s každoročnou garanciou snehu, si skvele zajazdia začiatočníci i ostrieľaní lyžiari.
Hochkar Foto: Alexander Kaiser

Lackenhof nadchne svojou polohou priamo na úpätí hory Ötscher s veľkým množstvom ubytovaní hneď pri zjazdovke. Tento východoalpský areál s výbornými snehovými podmienkami ponúka zjazdovky všetkých stupňov náročnosti, a dokonca aj pretekársky úsek.
Lackenhof Foto: Niederösterreich Werbung, Kathrin Baumann

Stredisko Gemeindealpe dokáže svojich návštevníkov prekvapiť na každom kroku, a to od vrcholu až do údolia. Ak totiž niekto hľadá dobrodružstvo, tu si príde na svoje. So svojimi zjazdovkami v dĺžke 15,5 km a so 4 vlekmi má toto stredisko čo ponúknuť nielen rodinám, ale aj freeriderom, snowboardistom a nelyžiarom. Nájdete tu bežkárske trate s dĺžkou 11,5 km, korčuľovanie na ľade a curling na dedinskom námestí, ako aj zasneženú zimnú turistiku okolo jazera Erlaufstausee pozývajú na aktívny pohyb. Pohodlná a romantická je jazda v koči ťahanom koňmi naprieč zimnou krajinou.

Kto sa nemôže dostatočne nabažiť lyžovania, snowboardingu a sánkovania, ten je na Zauberbergu Semmering na správnom mieste. Na lyžiach sa tu jazdí ešte aj dlho do večera po 18. hodine, kedy sa každý deň rozsvieti umelé osvetlenie a ožiari nielen zjazdovky, ale aj krásnu okolitú zimnú krajinu.
St. Corona am Wechsel Foto: Martin Fülöp

Na juh od Viedne nájdete lyžiarske centrá, ktoré poskytujú podmienky vhodné rovnako pre malých lyžiarov, ako aj pre dospelých, ktorí preferujú väčšie a náročnejšie zjazdovky. Zavítať môžete napríklad do strediska Mönichkirchen-Mariensee, Family Ski Arena St. Corona alebo Puchberg am Schneeberg a užiť si tak zimnú dovolenku so všetkým, čo k tomu patrí.

Ďalšie informácie o zime v Dolnom Rakúsku 2019/2020 a kompletnom programe s tipmi a ponukami na dovolenku nájdete na stránke: https://www.dolne-rakusko.info/zima

Komentáre