Cestovanie

Národné športové centrum spustilo ďalší ročník výzvy Vykroč na vrchol

"V spolupráci s Klubom slovenských turistov NŠC pozýva aj na spoločný výstup, ktorý sa bude v čase výzvy konať na štyroch rôznych vrchoch."

TASR, 4. augusta 2022 11:22
Na snímke zo 17. júla 2022 turisti počas túry na vrch Ďumbier v Nízkych Tatrách. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Národné športové centrum (NŠC) spustilo ďalší ročník turistickej výzvy s názvom Vykroč na vrchol. Výzva by mala prebiehať do konca leta a počas jesene. Vrcholy, ktoré majú súťažiaci tento rok zdolať, sú Téryho alebo Zbojnícka chata, Ďumbier, Kriváň a Rysy. Podľa slov NŠC sa v septembri k celosezónnej výzve pripojí aj jednodňová akcia "Vykroč na vrchol, Slovensko!".

"Výzva Vykroč na vrchol je určená pre každého, kto chce spoznať krásy slovenskej prírody, urobiť niečo pre svoje zdravie a má v sebe aj trochu súťažného ducha," uviedol riaditeľ NŠC Vladimír Baluška. Ľudia zapojení do výzvy by si mali odfotiť selfie fotku v čelenke NŠC na každom zo štyroch vybraných vrcholov a fotografiu zverejniť na svojom Instagrame s označením organizátora. Majú tak urobiť do 29. októbra.

NŠC pripravila jednorazovú výzvu Vykroč na vrchol, Slovensko!, uskutoční sa v sobotu 17. septembra. Kopec, ktorý v rámci nej zdolajú sami alebo v skupine, si môžu vybrať individuálne. "Jedinou podmienkou je, aby šlo o značený kopec," upozorňuje NŠC. Úlohou turistov bude odfotiť sa s rozcestníkom tak, aby bolo vidieť názov kopca, a fotografiu uverejniť na svojom Facebooku alebo Instagrame spolu s označením výzvy a označením organizátora.

V spolupráci s Klubom slovenských turistov NŠC pozýva aj na spoločný výstup, ktorý sa bude v čase výzvy konať na štyroch rôznych vrchoch. Sú nimi Rysy, Veľký Rozsutec, Veľká Javorina a Ďumbier. "Sprievodná akcia Vykroč na vrchol s nami sa začína 17. septembra v každej destinácii o 9.00 h. Na úpätí Veľkej Javoriny pri Holubyho chate čakáme všetkých účastníkov o 11.00 h," spresňuje štátny tajomník pre šport Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár.


Komentáre