Cestovanie

Literárne potulky povedú na miesta v Hlohovci, ktoré sú v knihách

"Na štart je možné sa dopraviť pešo, bicyklom, automobilom alebo využiť hromadnú dopravu, uviedla za organizátorov Helena Pekarovičová."

TASR, 16. septembra 2021 11:35
Na archívnej snímke nádvorie Zámku v Hlohovci. Foto: TASR - Martin Palkovič

Sedem zaujímavých miest Hlohovca navštívia účastníci piateho ročníka Literárnych potuliek Hlohovcom. Tie spoja pamätník, torzo mosta, hrádzu, „pláž“ pod železničným mostom, kaplnku, kostol a Robotnícky dom. Organizátor, občianske združenie Ex Libris ad Personam, pozval na sobotu (18. 9.) na čítanie úryvkov z diel hlohovských osobností kultúry a spoločenského života.

Prvou zastávkou je o 9.00 h Pamätník V. Šuleka a K. Holubyho v Šulekove. "Na štart je možné sa dopraviť pešo, bicyklom, automobilom alebo využiť hromadnú dopravu. Pri pamätníku si pripomenieme životné osudy dvoch mladých martýrov, ktorých odkaz je literárne živý aj po vyše 150 rokoch," uviedla za organizátorov Helena Pekarovičová.

Ďalšími zastávkami sú torzo secesného mosta v Šulekove, hrádza pod cestným mostom, „pláž“ pod železničným mostom, Kaplnka sv. Rozálie na Ulici M. R. Štefánika či evanjelický kostol.

Koniec potulky je plánovaný na 14.00 h. „Miestom ukončenia je Robotnícky dom. Na tomto mieste uvedieme publikáciu, v ktorej bude vôbec prvýkrát uverejnená cenná, takmer 450-ročná literárna pamiatka o dvoch významných Hlohovčanoch," informovala Pekarovičová.



Komentáre