Biznis

Intesa Sanpaolo je na vrchole Európy v oblasti vzťahov s investormi

"Tohtoročné ocenenia potvrdili prvenstvo talianskej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo v oblasti vzťahov s investormi v Európe."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 13. septembra 2023 15:01
Foto: VÚB
Špecializovaná výskumná firma Institutional Investor pravidelne uskutočňuje prieskum medzi približne tisícami investormi a finančnými analytikmi, ktorí sa aj tento rok zhodli na menách tých najlepších z vedení európskych bánk.

Ako prvá v Európe je potvrdená Intesa Sanpaolo najmä pre excelentné vzťahy s inštitucionálnymi investormi a finančnými analytikmi. Zároveň má už štvrtý rok najlepší ESG program medzi európskymi bankami. A v neposlednom rade získala ocenenia aj za personálne obsadenie, pričom sa na prvom mieste medzi európskymi bankami umiestnilo niekoľko členov predstavenstva, konkrétne:
• Carlo Messina je už šiesty rok najlepším európskym generálnym riaditeľom;
• Stefano Del Punta je už siedmy rok najlepším finančným riaditeľom;
• Marco Delfrate je prvý medzi IR profesionálmi už šiesty rok.

Dosiahnuté umiestnenie v rebríčku tiež potvrdzuje, že finančná komunita oceňuje schopnosť banky poskytovať silné a udržateľné výsledky, realizovať inovatívne priemyselné projekty, ktoré sa premietajú do významnej tvorby a distribúcie hodnôt spolu s veľkou citlivosťou na otázky ESG.

Ocenenia udelené Institutional Investor sú založené na výsledkoch rozsiahleho prieskumu uskutočneného medzi viac ako 1 600 inštitucionálnymi investormi a finančnými analytikmi. Tento nezávislý poskytovateľ výskumu pôsobí na trhu už viac ako 50 rokov.

Komentáre