Biznis

Futbalisti MFK Ružomberok pomáhajú seniorom

"T. Bobček: Človek sa teší, že môže prísť zase medzi spoluhráčov a zároveň pomôcť starším ľuďom."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 6. apríla 2020 12:08, aktualizované 6. apríla 12:18
Foto: ECO – INVESTMENT a.s.
Nestretli sa na zelenom „koberci“, ale za jedným veľkým stolom. Na pôde Občianskeho združenia Ružomberčan si dali rande hráči ružomberského fortunaligistu – Matej Čurma, Dalibor Takáč, Martin Regáli, Lukáš Kojnok, Timotej Múdry, Miroslav Almaský, Matúš Kmeť a Tomáš Bobček spolu s hlavným trénerom Jánom Hasprom.

Pomáhame ´ózetku´, do obálok vkladáme rúška spolu s letáčikmi, ktoré obsahujú dôležité informácie o koronavíruse. Nuž a tento týždeň ich budeme roznášať ľuďom. Túto mimofutbalovú aktivitu vnímam veľmi pozitívne. Pomáhame dobrej veci a zároveň je to pre nás príjemné vyplnenie voľného času, ktorého momentálne máme pomerne dosť,“ informoval nás pri vstupe do „dielne“ pravý bek Ruže Matej Čurma.
Futbalisti MFK Ružomberok pomáhajú seniorom Foto: ECO – INVESTMENT a.s.

Haspra predchádzajúci týždeň už s jednou partiou absolvoval misiu s hygienickými produktami po domoch sociálnych služieb a charitatívnych a komunitných centrách dolného Liptova. Teraz, tréner, netréner, vytvoril s hráčmi a s ich partnerkami jednoliaty pracovný tím. „Keďže majiteľ nášho klubu Milan Fiľo v mimoriadne ťažkej spoločenskej situácii finančne podporil výnimočnú pomoc hlavne pre o niečo skôr narodených členov Občianskeho združenia Ružomberčan, je našou povinnosťou a zároveň cťou, priložiť ruku k dielu,“ vravel kouč mužstva spod Čebraťa.

Je to veľmi cenná dobrovoľná iniciatíva. Páči sa mi, ako sa chalani vynašli, keď si dnes zavolali aj partnerky. V pondelok už plánujeme absolvovať prvý okruh s rúškami. Tie budeme rozdávať našim členom nad 50 rokov,“ dala sa počuť očividne spokojná Jana Streitová z „Ružomberčana“ ktorá už niekoľko dní intenzívne dumá, ako „zodpovedne“ doručiť obálky k ich adresátom. „V rámci aktivít nášho OZ Ružomberčan sme minulý týždeň rozdávali domovom sociálnych služieb papierovú hygienu od Harmaneckých papierní a vďaka finančnej pomoci pána Fiľa postupne rozdáme 20 tisíc ochranných textilných rúšok,“ dodala šéfka OZ Ružomberčan.

Chalani si „sáčkovanie“ užívali. „Som veľmi rád, že hlavne v období, keď mám kopec voľna, môžem byť takto prospešný,“ vravel mladý útočník Tomáš Bobček. „Nie je to žiadna namáhavá práca, skôr oddych. Človek sa teší, že môže prísť zase medzi spoluhráčov a zároveň pomôcť starším ľuďom. Nevedel som, že dnes tu budú aj ´baby´, inak by som asi neprišiel sám.“

„Aspoň nám to ide rýchlejšie, takisto spoločnosť je príjemnejšia, keď chlapci stiahli svoje frajerky. Bol som rád, že tréner nás oslovil a môžem byť súčasťou tejto ušľachtilej akcie,“ vravel ďalší mladík, 22 – ročný Lukáš Kojnok, ktorý pripojil aj vlastné pocity z futbalovej karantény. „Je to ťažké byť bez tréningov a zápasov, no musíme to zvládnuť. Zväčša chodím behať do lesíka nad sídliskom Klačno a odtiaľ do Čutkova. Doma cvičím, no sadnem aj na bicykel. Drvivú väčšinu času trávim v byte a do obchodu odskočím iba s rúškom a rukavicami.“

Občianske združenie Ružomberčan, ktoré založili bývalí zamestnanci SCP a priatelia Ružomberka v júni 2017, má momentálne takmer 9 000 členov a patrí k najsilnejším občianskym platformám na prinášanie riešení pre zlepšenie života v regióne Dolného Liptova. OZ ponúka riešenia pre zlepšenie života rodín, seniorov a detí. Presadzuje vytvorenie podmienok a prijatie takých opatrení, ktoré zabezpečia dlhodobý rozvoj podnikania a priemyslu v Ružomberku, prispieva k nárastu turizmu v regióne formou zatraktívnenia turistických chodníkov a kultúrno-historických objektov. V neposlednom rade pomáha Ružomberku pri riešení neúnosnej dopravnej situácie v meste.

Komentáre