Biznis

BikeUP prichádza s vlastným bicyklom a unikátnym biznismodelom

"Slovenská firma BikeUP prináša unikátny koncept."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 4. apríla 2023 14:00
Foto: BikeUP
Slovenská firma BikeUP prináša unikátny koncept – prenájom detských bicyklov formou mesačného predplatného. Bicykle vyrobené na základe vlastného vývoja momentálne ponúka v 5 veľkostiach. Cez víkend otvoril BikeUp bratislavský showroom a napreduje vylepšenou logistikou, širším sortimentom a plánmi expandovať.

BikeUp založila štvorica rodičov v roku 2021 v reakcii na absentujúcu službu prenájmu detských bicyklov. Výsledkom je vlastný, na mieru vyrobený detský bicykel v piatich veľkostiach pre deti od 3 do 9 rokov. Rodičia môžu bicykel pre deti prenajať formou mesačného predplatného (na spôsob známych “subscription” služieb ako je Netflix alebo Spotify).
Foto: BikeUP

“Rodičom ponúkame praktickú službu, ktorá ich odbremení od nákupu, predaja a nadmernej starostlivosti o bicykel. Celý proces prebieha online. Zveriť sa BikeUP-u znamená mať
o starosť menej,”
vysvetľuje Pepa Macák, zakladateľ BikeUP-u.

Za mesačné predplatné môžu rodičia prenajať deťom ultraľahký bicykel vlastnej značky Foxie, ktorý je typický výraznou oranžovou farbou. Jednou z výhod je možnosť výmeny bicykla za väčší, keď z neho dieťa vyrastie.

Tento model reflektuje na celosvetovo rastúci trend “Rental Economy”. Na rozdiel od zastaralého modelu “vlastnenia vecí”, BikeUP upriamuje pozornosť na ich efektívne
a udržateľné používanie. V tomto ohľade je je BikeUP stredoeurópskym unikátom. “Podľa našich informácií, existuje podobný model iba vo Veľkej Británii. Ak sa uchytí v našom regióne, dá nám to prirodzený dôvod uvažovať o skorej expanzii na ďalšie trhy,” dopĺňa Macák. Cieľom konceptu je vytvoriť celoeurópsku platformu prenájmu detských bicyklov. Preto plánuje mať BikeUP pred Vianocami 2023 medzi zákazníkmi 10.000 bicyklov a pripravovať expanziu do Rakúska a Dánska.

BikeUP má zároveň ambíciu stať sa ambasádorom bezpečného detského bicyklovania. Konštrukčné a bezpečnostné prvky bicyklov prekračujú povinnú európsku normu ENSO8098. Vysoké a nastaviteľné riadidlá, nízka hmotnosť bicykla, pneumatiky s hrubým vzorom, dosiahnuteľná brzda a úzke úchopy riadidiel s bezpečnou koncovkou sú predpokladom pre rýchle osvojenie si bicyklovania a bezpečnú jazdu.
Foto: BikeUP

“Pre dieťa je dôležitý rozhľad a ľahký bicykel. Rodičia sú prekvapení, ako rýchlo sa deti vďaka tomu naučia bicyklovať. V BikeUP-e chceme prevziať svoj podiel zodpovednosti v oblasti detského bicyklovania, preto v rámci bezpečnosti nerobíme kompromisy,” upresnil Pepa Macák.

Na základe spätnej väzby od zákazníkov BikeUP aktuálne vyvíja model detského bicykla veľkosti “24”. Na trh bude uvedený s prispením crowdfundingovej kampane. V letnej sezóne
BikeUP rozširuje portfólio o príslušenstvo a doplnky pre bezpečnejšiu detskú jazdu – helmy, chrániče a rukavice. Vývojom, na základe získaných skúseností, prešlo aj balenie bicykla. Nová krabica pojme bicykel takmer zmontovaný, s dofúkanými kolesami a prednastavenými brzdami (ostáva upevniť iba riadidlá a pedále). “Takto máme istotu, že zákazník obdrží bicykel pripravený na bezpečné používanie,” uzatvára Macák.

V apríli otvoril BikeUP prvý showroom a zároveň kontaktné miesto v Bratislave. Reagujúc na dopyt zákazníkov si tak rodičia môžu s deťmi bicykel otestovať osobne. Celý koncept BikeUP sa stretáva s pozitívnou spätnou väzbou a pohotovo reaguje na chýbajúcu službu na trhu.
Foto: BikeUP

BikeUP je slovenská startupová spoločnosť, ktorá do európskeho priestoru priniesla novú myšlienku prenájmu detských bicyklov. Celý koncept je unikátny spojením vlastného ultraľahkého detského bicykla a služby mesačného predplatného. Do konca roka plánuje BikeUP expandovať a neskôr pokryť celoeurópsky priestor v duchu udržateľného modelu zdieľanej ekonomiky. Okrem online platformy prevádzkuje BikeUP od apríla 2023 showroom v Bratislave.

Viac informácií na: www.bikeup.rent

Komentáre