Biznis

Ako ušetriť na spotrebe elektrickej energie a neohroziť svoj komfort

"Obávané zvyšovanie cien elektrickej energie nás núti premýšľať nad tým, ako sa znížením jej spotreby vyhnúť vysokým cenám vo faktúre, ktorá bude o pár týždňov rozposielaná do všetkých domácností. Využiť je na to možné viacero spôsobov, mnohí sa však snažia do praxe aplikovať také riešenia, ktoré nepredstavujú výrazný zásah do zaužívaného komfortu rodiny. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 2. mája 2023 11:14
Ilustračné foto Foto: lovelyday12/Shutterstock.com
Ktoré to sú a prinesú vám očakávané zníženie účtov bez ohrozenia pohodlia, na ktoré ste boli dlhé roky zvyknutí?

Zabudnite na strach z ročného vyúčtovania nájomného
Práve ročné vyúčtovanie nájomného je hlavným dôvodom našich obáv, ktorým sa snažíme vyhnúť. Ide o zúčtovanie spotreby našej domácnosti za určité obdobie v roku, v ktorom je zhrnuté to, ako ste hospodárili.

V podstate ide o dokument, kde sa porovnávajú vaše mesačné zálohové platby v danom zúčtovacom období s reálnymi nákladmi prevádzky domácnosti. Niektorými krokmi je možné reálne náklady v priebehu roka znížiť a tým sa vyhnúť nepríjemným prekvapeniam a strachu z aktuálneho ročného vyúčtovania nájomného. A práve o takýchto krokoch si teraz niečo povieme, aby sme vám pomohli ušetriť bez ohrozenia vášho pohodlia.

Zdroj foto: Alex_Traksel/Shutterstock.com

Vymeňte klasické za aku kosačky
S príchodom jari sa mnohí z nás snažia svoj domov udržiavať v dokonalom stave pomocou rôznych multifunkčných spotrebičov, ktoré však na svoju prevádzku a výkon potrebujú elektrickú energiu. Aby ste mali svoj dom a záhradu v poriadku, a pritom to neohrozilo váš rodinný rozpočet, pretože elektrina je drahá, môžete zmeniť zdroj. Nabíjateľné batérie sú ideálna voľba.

Z dlhodobého hľadiska sú nabíjateľné batérie v moderných aku kosačkách a iných podobných spotrebičoch veľmi výhodné riešenie. Sú lacnejšie, šetrné, ohľaduplnejšie k životnému prostrediu, pretože sa dajú recyklovať.

Zdroj foto: New Africa/Shutterstock.com

Popremýšľajte nad fotovoltaickými panelmi
Ďalšou možnosťou, ako priniesť do rodinného rozpočtu úspory, je využívať riešenia, vďaka ktorým ste od vysokých cien elektrickej energie čoraz menej závislý. Moderné fotovoltaické panely vám poskytnú v tomto smere maximálny komfort, pretože využívajú na výrobu elektriny lacný zdroj slnečnej energie, ktorú si zároveň môžete uložiť na horšie časy.

Už 8 metrov štvorcových tohto systému na vašej streche dokáže pokryť ročnú spotrebu jedného člena v domácnosti. Systém má dlhú životnosť a jeho recyklovateľnosť prispieva k ochrane životného prostredia. Čo najvyšší výkon a efekt fotovoltaiky si ale treba poistiť profesionálmi.

Komentáre