Biznis

5 dôvodov, prečo sa učiť obchodnú angličtinu

"Bez angličtiny sa dnes už nezaobídete, pre kariérny rast však potrebujete viac, než základnú úroveň. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 28. júla 2022 7:30
Ilustračné foto Foto: depositphotos
Nedovoľte preto, aby vám slabšie jazykové znalosti urobili stopku v napredovaní.

1. Angličtina je najrozšírenejší jazyk na svete. Používa sa v oficiálnom styku na všetkých úrovniach a tak skoro sa na tom nič nezmení. Zveľaďovanie až na biznis úroveň môže byť kľúčom k lepšej pracovnej pozícii.

2. Vďaka medzinárodnej spolupráci štátov je dnes samozrejmosťou, že časť pracovníkov vo firmách pochádza zo zahraničia. Angličtina sa tak stáva univerzálnym dorozumievacím jazykom vo firme, nech už pochádzajú jej zamestnanci odkiaľkoľvek.

3. Kvalitný kurz obchodnej angličtiny vás pripraví na konverzáciu na viacerých úrovniach: rozhovor tvárou v tvár, v e-mailovom styku, ale napríklad aj na videokonferencie vedené v angličtine.

4. Pomôže vám tiež ľahšie sa orientovať v softvérových riešeniach, ktoré bývajú často v anglickom jazyku.

5. Biznis angličtina vás zoznámi s frekventovanými odbornými slovíčkami a frázami, ktoré by ste inak v bežnom živote nepoznali.


Dá sa to aj pri nedostatku času
Nebojte sa intenzívnej výučby, ktorá vás donúti v angličtine myslieť. V profesionálnej jazykovej škole vám nastavia výučbu presne na mieru podľa vašich potrieb. Ak však nemôžete strácať čas presunmi na miesto, zvoľte si kurz angličtiny online. Môžu ho s vami viesť napríklad lektori bratislavskej akreditovanej jazykovej školy Volis Academy, ktorá má 15 rokov skúseností v jazykovej výučbe. Individuálna online výučba vám umožní vybrať si presne okruhy a témy, ktoré potrebujete prebrať.

Biznis je však len jedna z mnohých sfér. Angličtina vám pomôže nielen v profesionálnom živote, ale aj počas cestovania, návštevy cudzojazyčných členov rodiny alebo sledovaní diania vo svete.

Komentáre