Auto&Techno

Slovenský produkt svetových parametrov získal ďalšiu cenu za dizajn

"Piešťanská firma patrí medzi svetovú špičku v oblasti vývoja a výroby pokročilých digitálnych zubárskych kresiel. "

TASR, 24. júna 2022 12:21
Foto: Diplomat Dental

Piešťanská firma Diplomat Dental patrí medzi absolútnu svetovú špičku v oblasti vývoja a výroby pokročilých digitálnych zubárskych kresiel. Technologickú prvú ligu ich výrobkov navyše dopĺňa ikonický dizajn. Zhodujú sa na tom aj top svetoví odborníci na dizajn. Tí ocenili ich najnovšiu produktovú radu ďalšou prestížnou cenou, čo z firmy robí v tejto oblasti slovenský aj svetový unikát, na ktorý môže byť Slovensko právom hrdé.

Historicky najoceňovanejší slovenský dizajn získal ďalšie ocenenie


Výskumný a dizajnérsky tím z Diplomat Dental pravidelne reprezentuje Slovensko na tých najlepších medzinárodných súťažiach. Popri domácej Národnej cene za dizajn a medzinárodnom úspechu na prestížnej súťaži Big See Product Design Award sa od minulého roka môže pochváliť aj najprestížnejším dizajnérskym ocenením na svete – Red Dot Design Award. To sa v odbornej komunite považuje za „oskara“ v oblasti dizajnu.

Najnovším prírastkom do zbierky prestížnych dizajnových cien pre Diplomat Dental
je medzinárodné ocenenie iF Design Award
, ktoré sa udeľuje už od roku 1953. Ich smart zubárske kreslo z produktovej rady Model Pro vyhralo tento rok v Berlíne v ťažkej medzinárodnej konkurencii výrobkov z 57 krajín cenu v kategórii medicínskej a zdravotníckej produkcie. Porota zložená zo 75 expertov z oblasti dizajnu z 23 štátov sveta vyberala celkovo spomedzi neuveriteľných 11-tisíc produktov.
Foto: Diplomat Dental

Diplomat Dental je prvou slovenskou firmou z oblasti špičkovej zdravotníckej produkcie, ktorá získala celosvetovo najprestížnejšie dizajnové ocenenia Red Dot aj iF. V stomatologickom sektore je aj v globálnej konkurencii na svete len hŕstka firiem, ktoré sa môžu pochváliť čo i len jedným z týchto ocenení, nie to ešte obomi. Ide o historický úspech pre slovenský priemyselný a spotrebný dizajn. Takýto svetovo oceňovaný výrobok je na Slovensku absolútnym unikátom.

Špičkový priemyselný dizajn z Piešťan


Ako sa vraví, doma nie je nikto prorokom. Keďže regionálny trh bol pre piešťanských Diplomat Dental vždy primalý, dnes ich produkciu inteligentných zubárskych kresiel s intuitívnym ovládaním poznajú viac v zahraničí, ako doma na Slovensku. 98 % ich prvotriednych produktov sa predá práve v zahraničí. Spojenie špičkovej ergonómie pre dentistu, pohodlia pre pacienta s minimalisticky krásnym dizajnom je dôvodom, prečo si ich všímajú nielen zákazníci, ale aj na slovo vzatí dizajnérski profesionáli.

Digitalizácia zubárskych kresiel od Diplomat Dental je postavená na otvorenom systéme,
ktorý umožňuje neustálu aktualizáciu celej produktovej rady a flexibilné prispôsobenie novému príslušenstvu. To v kombinácii so špičkovým dizajnom kresiel výrazne šetrí náklady zubárskych ambulancií a eliminuje morálne opotrebenie nie na roky, ale dekády. Budúcnosť zubárskych kresiel dnes píše a posúva dopredu práve tento druh prístupu a stratégie.
Foto: Diplomat Dental

Vlastný vývoj a dlhodobé pôsobenie medzi tými najlepšími na celosvetovom trhu umožňuje Diplomat Dental nekopírovať existujúce technologické a dizajnové trendy, ale udávať vlastné. To robí z Piešťan popri tradičnom kúpeľníctve aj globálne centrum špičkového priemyselného vývoja. Je preto na čase, aby úspechy Diplomat Dental spoznali aj ľudia na Slovensku, keďže vo svete už „zubárskych diplomatov“ z Piešťan poznajú viac ako dobre.


Komentáre