Auto&Techno

RED DOT AWARD: malá slovenská firma dostala prestížnu cenu za dizajn

"Digitálna zubárska súprava ovládaná aplikáciou, ktorú vyvinula rodinná firma Diplomat Dental z Piešťan zaujala medzinárodnú porotu a získala RED DOT AWARD v kategórii produktový dizajn."

TASR, 9. júla 2021 12:22
Digitálna zubárska súprava vyvinutá slovenskou firmou Diplomat Dental získala prestížne medzinárodné ocenenie za dizajn RED DOT AWARD. Foto: Diplomat Dental

Rodinná firma Diplomat Dental, ktorá sídli v Piešťanoch, zaujala medzinárodnú porotu a pod taktovkou generálneho riaditeľa Tomáša Neráda získala prestížne ocenenie Red Dot Award v kategórii „produktový dizajn“ za inováciu v podobe digitálnej zubárskej súpravy, ktorá je ovládaná aplikáciou Diplomat Connect, tiež vyvinutou v Diplomat Dental.

„Od začiaktu sme chceli pripraviť zubársku súpravu, ktorá bude dizajnovo excelovať v porovnaní s konkurenciou. Získať Red Dot bolo pre mňa niečo nepredstaviteľné, bolo to niečo, čo dostávali iba tie najlepšie a omnoho väčšie firmy. Správny dizajn sme dlho hľadali, dva prototypy sme zrušili úplne a začali odznova. Až keď sme vymenili dizajnérov, postavili ďaľší prototyp, začali sme byť s výsledkom spokojní. Vtedy myslím, že pán Miček z Werkemotion štúdia prvý krát vyslovil: “toto je na Red Dot”. Od vtedy sme o tom trochu snívať aj začali. Som veľmi hrdý, že náš Model Pro získal takúto prestížnu svetovú cenu“ uvádza Tomáš Nerád, generálny riaditeľ Diplomat Dental.

„Tvar nového kresla sme vyvíjali spolu so špecialistami na vývoj sedačiek do áut. Využili sme ich bohaté skúsenosti s ergonómiou a vytvorili tvar, v ktorom sa pacient cíti pohodlne aj pri dlhších zákrokoch. Systém ovládania súpravy výrazne uľahčuje komunikáciu s pacientom, zrýchluje prístup lekára ku všetkým potrebným dátam o pacientovi a týmto výrazne skracuje čas zákroku. Dôležité však pre nás bolo vytvoriť aj čistý a jednoduchý dizajn, ktorý pôsobí už na prvý pohľad komfortne, upokojujúco, a tým pádom nevyvoláva nepríjemné emócie,“ dodáva Nerád.
Rodinná firma Diplomat Dental, ktorá sídli v Piešťanoch, zaujala medzinárodnú porotu a pod taktovkou generálneho riaditeľa Tomáša Neráda získala prestížne ocenenie Red Dot Award v kategórii „produktový dizajn“ za inováciu v podobe digitálnej zubárskej súpravy, ktorá je ovládaná aplikáciou Diplomat Connect, tiež vyvinutou v Diplomat Dental. Foto: Diplomat Dental

Platforma The Red Dot Design Award uviedla kategóriu „produktový design“ v roku 1955 a jej cieľom je vzdať hold najlepším produktom uvedeným na trh v danom kalendárnom roku. Porota ročníka 2021 pozostávala z 50 expertov vybraných naprieč rôznymi sektormi a vybraní víťazi jednotlivých kategórií priniesli na trh symbiózu skvelého dizajnu a inovácie. Vo výberovom procese boli tiež hodnotiacimi kritériami formálna kvalita, ergonómia a životnosť produktu.



Komentáre