Auto&Techno

Dôležité funkcie modernej tieniacej techniky v domácnosti

"Tieniaca technika patrí k základným moderným prvkom domácnosti, ktoré vyberáme ihneď pri zariaďovaní. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 14. decembra 2020 12:48
Foto: Palatinate Stock / Shutterstock.com
Kým v niektorých domácnostiach stále dominuje interiérové žalúzie, v niektorých domácnostiach dávajú prednosť modernejšej tieniacej technike.

Aké sú ale dôležité funkcie modernej tieniacej techniky v domácnosti?

Ochrana pred slnečnými lúčmi v lete
Medzi najdôležitejšie funkcie modernej tieniacej techniky patrí predovšetkým ochrana pred slnečnými lúčmi. V posledných rokoch sú u nás letá veľmi horúce, za čo môžu predovšetkým klimatické zmeny. Či už si vyberiete kvalitné pergoly, alebo motorické závesy, ochranu pred slnečnými lúčmi máte zaručenú. Aby však bol účinok 100%, musí sa aj správne vetrať. Akonáhle budete vetrať aj počas najväčších horúčav, nemusí vám pomôcť ani najkvalitnejšia tieniaca technika.

Udržanie tepla v interiéri počas zimy
Kým v letných mesiacoch má moderná tieniaca technika chrániť pred slnečnými lúčmi, v zime má naopak chrániť pred únikom tepla. Udržanie tepla v interiéri počas zimy je ďalšou dôležitou funkciou modernej tieniacej techniky. Keďže moderná tieniaca technika, ku ktorej radíme aj vonkajšie žalúzie, dokáže udržať teplo v interiéri počas zimy, výrazne to pomôže znížiť účet za energie. Napríklad také vonkajšie žalúzie poskytuje ochranu nielen pred slnkom, ale aj pred vetrom a chladom.

Pocit bezpečia a ochrana pred hlukom

Okrem ochrany pred slnečnými lúčmi v lete a udržania tepla v interiéri počas zimy patrí medzi dôležité funkcie modernej tieniacej techniky aj ochrana pred hlukom a pocit bezpečia. Je dokázané, že ak máme v domácnosti kvalitnú tieniacu techniku, cítime sa v interiéri našej domácnosti bezpečnejšie. Navyše nám tieniaca technika poskytuje aj dobrú ochranu pred hlukom z ulice, čo ocenia najmä tí, ktorí bývajú na rušných uliciach s bohatým nočným životom, či v blízkosti frekventovaných ciest.

Komentáre