Auto&Techno

Do Medzinárodných leteckých dní SIAF v Kuchyni ostáva 100 dní

"Účasť na SIAF 2021 bude podľa organizátorov podmienená absolvovaním PCR či antigénového testu na ochorenie COVID-19 alebo predložením potvrdenia o očkovaní."

TASR, 27. mája 2021 9:37
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Do Medzinárodných leteckých dní SIAF ostáva 100 dní. Najväčšie letecké podujatie na Slovensku sa tentokrát pre rekonštrukciu Letiska Sliač uskutoční 4. a 5. septembra na leteckej základni Malacky/Kuchyňa. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej leteckej agentúry Michala Cabanová.

Veliteľstvo Vzdušných síl Ozbrojených síl (OS) SR pozvalo na SIAF 2021 celkom 22 krajín, z nich definitívne potvrdení sú už dnes zástupcovia Českej republiky, Belgicka, Nemecka, Dánska, USA, Poľska, Rakúska, Maďarska, Francúzska, Anglicka či Talianska. Španielsko, Grécko a Rumunsko svoju účasť na leteckých dňoch ospravedlnili, na odpovede zvyšných krajín organizátori stále čakajú.

Letecké dni okrem bohatého programu prinesú i niekoľko zaujímavých výročí. Okrem 10. výročia samotného podujatia to bude aj 60. výročie talianskej akrobatickej skupiny Frecce Tricolori, 75. výročie belgického letectva, 30. výročie slovenskej akrobatickej skupiny Biele Albatrosy a rovnako aj 77. výročie Slovenského národného povstania.
Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dušan Hein

Predvečer samotného podujatia sa v Bratislave uskutoční i prestížne odovzdávanie ankety Zlaté krídla, Národná cena letectva SR, kde budú ocenené osobnosti, projekty, inštitúcie či spoločnosti za ich prínos v rôznych oblastiach slovenského letectva.

Účasť na SIAF 2021 bude podľa organizátorov podmienená absolvovaním PCR či antigénového testu na ochorenie COVID-19 alebo predložením potvrdenia o očkovaní. V priestoroch letiska Kuchyňa plánujú pre účely leteckých dní zriadiť aj odberové miesto na testovanie.

Komentáre