Auto&Techno

12 hodín na motorke? Už čoskoro v Bratislave na Slovakia Ringu

"Druhý diel majstrovstiev ČR v jazde na mopedoch sa blíži. Už 9. júla na Slovakia Ringu sa môžu tešiť všetci priaznivci mopedov. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 20. júna 2022 8:21
Foto: Veteráni Morava
Tento rok prvý krát na Slovensku. Pôjde o druhý pretek z celkového seriálu. Po Kopřivnici, Hodoníne a Třinci ide o prvé stretnutie na Slovensku neďaleko od Bratislavy. Celkom sa očakáva viac než 40 pretekárskych tímov, ktoré budú súťažiť o vavríny víťazov.

História pretekov mopedov píše už svoj piaty rok. Jej počiatky siahajú až do 80. rokov. „Predstavte si partiu nadšených novinárov, ktorí krúžia po okruhu Hungaroringu, a to dokonca 24 hodín? To bola naša inšpirácia a spoločne sme vymysleli projekt dvanásťhodinoviek. Tie sa tento rok po štyroch rokoch pretavili do seriálu pretekov. A tento rok dokonca po prvý krát vyvezieme náš pretek do zahraničia, a to konkrétne do obce Orechová Potôň, ktorá sa nachádza neďaleko od Bratislavy, kde je „posvätný Slovakia Ring,“ dodáva riaditeľ preteku David Hlavatý z klubu organizátorov Veteráni Morava.

Foto: Veteráni Morava


Motokárové centrum pojme až 60 posádok a bude jednou z najrýchlejších v celej sérii pretekov. A navyše sa pretek bude jazdiť proti smeru hodinových ručičiek. „Moderný areál svetovej úrovne poskytuje pre tímy i divákov skvelé zázemie. Ako u všetkých našich pretekov je i tu predpísané jazdcom prísť už v piatok, pretože prebieha technické prevzatie, zostať môžu pretekári s doprovodom až do nedele. Miesta pre depa i prenocovanie bude dostatok. Manželky a ratolesti zvyknuté na domáce pohodlie, majú možnosť prenocovať v priľahlom hotely. Rodiny a priatelia Vám môžu fandiť a zároveň si deň preteku spríjemniť návštevou Vojenského múzea alebo susediacou zoo Malkia Park. Skrátka tento víkend si môžu naplno užiť úplne všetci,“ dodáva David Hlavatý.

V spolupráci s Klubom priateľov auto-moto veteránov Hamuliakovo sa navyše plánuje na akcii rovnako zraz veteránov. „Sme moc radi, že sa podarila táto medzinárodná spolupráca a tešíme sa na ňu. Určite pripravíme spoločnú akciu i u nás na druhom brehu Moravy,“ dodáva s úsmevom David Hlavatý.

Foto: Veteráni Morava


V súčasnej chvíli je prihlásených 28 tímov z Česka, Slovenska, Maďarska. Tie sa rozdelia do šiestich kategórií. Záujemcovia sa môžu hlásiť až do 8. júla. Cena štartovného za jazdca je 950 Kč alebo 38 EUR. Všetky náležitosti k pretekom môžu záujemcovia získať na webových stránkach pretekov www.zavodymopedu.cz. „Veríme, že sa podarí naplniť kapacitu podobne ako v Třinci alebo dokonca lepšie. Tu sa celý pretek veľmi podaril a určite sme tu neboli naposledy. Pretože sa nám začali hlásiť tiež jazdci a stroje, ktorí jazdia seriál cestných pretekov na Slovensku pod názvom Babetta cup. Ich stroje sú ale upravené podľa iných pravidiel. Tak sme sa rozhodli pridať ďalšiu kategóriu, ktorú sme nazvali Babetta Cup. Táto kategória bude otvorená pre všetky preteky tohto roku. Chceme vytvoriť tradíciu a niečo, kam sa všetci celý rok tešíme,“ usmieva sa David Hlavatý.

Foto: Veteráni Morava


Posledné preteky sa budú jazdiť 3. septembra na „domácom“ Pánove. A i tu si organizátori chystajú zmeny. „Radi by sme rozšírili trať a tým ju zatraktívnili. Veríme, že sa nám to podarí a veľmi sa na to tešíme,“ dodáva na záver David Hlavatý

Viac informácií o pretekov sa môžu záujemcovia dozvedieť na www.zavodymopedu.cz

Komentáre