Autá

Vynovená luxusná terénna lahôdka

"Nový model Mercedes-AMG G 63 prináša najväčšiu zmenu v histórii Triedy G od Mercedes-AMG."

Peter Škorňa, 19. marca 2018 8:00
Mercedes-AMG G 63 Foto: Daimler AG
Nezameniteľný dizajn vozidla v novom poňatí obsahuje napr. obloženie chladiča špecifické pre AMG, sériovo metalický lak, rozšírenie podbehov kolies, výrazné bočné rúry výfukovej sústavy i nášľapné dosky, až 22-palcové disky a na želanie svetlomety MULTIBEAM LED. Úplne nový moderný interiér cielene preberá prvky exteriéru.

Okrem iného prvýkrát ponúka širokouhlý kokpit (na želanie) a možnosť ovládať jazdnú charakteristiku prostredníctvom AMG DYNAMIC SELECT i sedadlá s komfortnými funkciami, vrátane ponuky viackrivkových.

Dĺžka/šírka/výška vozidla narástli o: 101/121/40 milimetrov čo interiéru pridalo na priestore. Medzi viacerými inováciami je po prvýkrát použité elektromechanické parametrické riadenie, ochrana dverí pred preniknutím vody počas brodenia ako i nový sériovo dodávaný volant AMG Performance.



Výnimočnosť G 63 na spevnených cestách a mimo nich po novom zaručuje: výkonný 4-litrový motor V8 (430 kW/585 k; 850 Nm) s dvomi twin-scroll turbodúchadlami a systémom odpájania valcov AMG Cylinder Management, náhon na všetky kolesá s dôrazom na zadnú nápravu (40:60) s troma uzávierkami diferenciálu a extrémne rýchlo radiaca 9-stupňová automatická prevodovka AMG SPEEDSHIFT TCT 9G, výrazne kratší prevod (2,93) rozdeľovacej prevodovky či novo-vyvinutý podvozok AMG RIDE CONTROL s jazdnými programami AMG. Prvý raz je na prednej náprave nezávislé zavesenie kolies s dvojitými priečnymi ramenami. Na zadnej náprave je použitá tuhá náprava so zavesením kolies s piatimi ramenami. Na želanie rozšíri individualizáciu modelu G 63 balík AMG Night.

Komentáre