Autá

VIDEO: Smart EQ: emotívna elektrická mobilita

"Vozidlá smart sú synonymom nielen dynamickej a modernej mestskej mobility, ale ich nové čierno-modré verzie sa stávajú plnoprávnymi členmi rodiny EQ divízie Mercedes-Benz Cars."

Peter Škorňa, 1. apríla 2018 8:00
smart EQ Foto: Daimler AG
Sériové modely smart EQ fortwo a smart EQ forfour, budú ako vozidlá s čisto elektrickým pohonom už onedlho uvedené do reálnej mestskej premávky. V rámci nej budú demonštrovať nielen inovatívnosť, vzájomnú prepojenosť a jednoduchosť, ale ešte čosi navyše – nefalšovanú emóciu a radosť. Tá je jasne viditeľná najmä pri kabriolete smart EQ fortwo, ktorého tiché zrýchlenie a jedinečná agilnosť, typická pre značku smart, sa postarajú o neopakovateľné potešenie z jazdy.

Vďaka optimalizácii technológie nabíjania je v EQ modeloch smartov zaručené jednoduché opätovné nabitie, čím je garantovaná pružná a rýchla mobilita. Rýchlonabíjačka s výkonom 22 kW na verejných nabíjacích staniciach a nabíjacia skrinka dokáže vozidlo nabiť z 10 na 80 percent za čas kratší ako 40 minút. A to zďaleka nie je všetko – pomocou novej aplikácie smart EQ control možno elektrické jazdenie predvídavo riadiť, čím sa stáva ešte intuitívnejšie.



Majiteľovi vozidla poskytuje aplikácia informácie napr. o tom, či sa na ďalší deň očakávajú mínusové teploty, pričom a prostredníctvom chytrého telefónu aktivuje predklimatizovanie. Integrovaná služba nabíjania uľahčuje zároveň aj vyhľadávanie nabíjacích stojanov a platenie. Inteligenciu vozidiel garantujú aj služby smart, pretože súkromné zdieľanie vozidiel „ready to share“ je po absolvovaní veľmi úspešného betatestu už dostupné sériovo v Nemecku, Taliansku a vo Francúzsku. Absolútne bez námahy tak možno vozidlo používať „z osoby na osobu“ bez odovzdania kľúča.

Mimoriadne modely smart EQ fortwo/forfour edition night sky nadchnú priaznivcov ekologickej mestskej mobility nielen svojou ušľachtilou čiernou farbou so zvýrazňujúcimi dielmi v typickej modrej farbe, ale predovšetkým sériovo dodávaným exteriérovým balíkom BRABUS Style, v rámci ktorého pokračuje dvojfarebný vzhľad aj v samotnom interiéri, kde sa taktiež nachádza mnoho doplnkov BRABUS.


Komentáre