Autá

TOP dovolenkové destinácie, na ktoré sa bez problémov dostanete autom

"Dovolenková sezóna sa nezastaviteľne blíži. Niektorí si pri tomto slove predstavia ležanie na pláži s vyloženými nohami, iní návštevu historických pamiatok. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 3. mája 2019 15:27 Ale stále je tu skupina ľudí, ktorí myslia na nekonečne dlhú cestu autom, úmorné teplo alebo nedostatok miesta na vystretie nôh. A čím je počet cestujúcich vyšší, tým sa znižuje ich nádej na pohodlnú cestu. Či už patríte do prvej alebo do druhej skupiny, jedno je isté, zážitok z jazdy môže mať naozaj ktokoľvek - stačí si len vybrať správne auto, destináciu a spolucestujúcich. A aj keď si rodinu niekedy nenavyberáme, poďme sa pozrieť na miesta, z ktorých zmäkne srdce aj nejednej rozhnevanej manželke.
Foto: Bigstock.com

Chorvátsko - ostrov Krk
Chorvátsko sa stalo bezpochyby jednou z najvyhľadávanejších destinácii Slovákov. Stačí zbaliť žabky, trojročné poprelepované nafukovačky a za pár hodín sa môžete ocitnúť na pláži. Ako je to však s ostrovom Krk? Netreba sa báť toho, že je to ostrov, pretože sa naň dostanete priamo po moste. Vybrať si môžete z pláží s drobnými kamienkami až po veľké okruhliaky, no po ceste dozaista objavíte aj čarovnejšie miesta.
Foto: Bigstock.com


Chorvátsko - Makarska riviéra
V Chorvátsku ešte na okamih zostaneme. Bola by totižto škoda nespomenúť ďalšiu vyhľadávanú lokalitu pri Jadranskom mori, ktorou je Makarska riviéra. Okrem pláží ponúka aj pohorie Biokovo, na ktoré vás tiež bez problémov odvezie váš štvorkolesový spoločník, a vy sa tak môžete aj počas horúci letných dní na chvíľku schladiť. S troškou šťastia tam bude fúkať silný vietor, v ktorom zanikne aj krik detí alebo namosúrené hromženie večne nespokojnej svokry.
Foto: Bigstock.com


Taliansko - Terst
Jednou z najbližších destinácií pri mori je pre ľudí zo západu Terst, čiže najsevernejšie prístavné mesto v Taliansku. Okrem piesočnatej pláže si tu prídu na svoje aj tí, ktorí majú radšej aktívnu dovolenku. Historické centrum zas ulahodí nejednému romantikovi. Okrem nevydarených selfíčok s ústami špinavými od zmrzliny si tak so sebou môžete odniesť aj fotografie vhodné do rodinného albumu.
Foto: Bigstock.com


Slovinsko - Portorož
Piesočnatá pláž tiahnuca sa celým mestom s množstvom hotelov a zariadení. To je Portorož - najznámejšie prímorské letovisko v Slovinsku. Mesto, ktoré dýcha turizmom a nočným životom. A pokiaľ by ste to aj trošku prehnali s alkoholom a hrozilo by, že sa vaša manželka zmení na nemilosrdnú Medúzu, môže sa stať, že sa aj v tomto prípade premení vaše auto na bezpečné útočisko. Stačí si len sklopiť sedačku a s dostatočným priestorom na nohy vám nebude robiť problém ani párhodinový šlofík.
Foto: Unsplash.com


Väčšie auto = menšie problémy
Dovolenkovú destináciu ste si vybrali, hotel zajednali, veci zbalili a zhrozene zistili, že vaša žena si vzala aj tie plážové šaty spred piatich rokov, ktoré na sebe ešte nikdy nemala. Aj keď zaryto tvrdí, že na tejto dovolenke si ich už naozaj oblečie, a že vlastne nikdy neviete, čo sa vám zíde, vy presne viete, ako to dopadne. Síce sa to ľahko hovorí, väčšie auto je investíciou, ktorá vám ušetrí mnoho hádok o tom, čo sa vám skutočne zíde, a čo nie. Kufor s dostatočným priestorom tak môže zabrániť nejednej hádke a ušetriť všetkých pasažierov od cestovného stresu. Nie len, že sa vám teda do 7 miestneho auta zmestia aj všetky zbytočnosti od babky, ale konečne môžete vziať so sebou aj priateľku vášho syna, ktorú by ste radi viac spoznali. A kde to bude lepšie, ako na spoločnej dovolenke?
Foto: Bigstock.com

Komentáre