Autá

Tesla predstaví na budúci týždeň verejnosti nové SUV

"Tesla tak bude mať v predaji dva modely SUV. S prvým, Modelom X, vyrábaným na základe Modelu S, mala značka celý rad problémov. Pri novom modeli sa im chce vyhnúť."

TASR, 5. marca 2019 9:00
Tesla, ilustračné foto Foto: TASR/AP
Tesla, americký výrobca elektroáut, predstaví 14. marca verejnosti nové SUV na báze Modelu 3. Nové vozidlo, Model Y, bude asi o 10 % dlhšie a na plne nabité batérie bude mať mierne kratší akčný rádius než Model 3. Na sociálnej sieti to v noci na pondelok uviedol šéf Tesly Elon Musk. Cena SUV bude o 10 % vyššia. Tesla predáva Model 3 po 35.000 USD (30.747 eur). K tomu však treba ešte prirátať daň a cenu doplnkov.

Tesla tak bude mať v predaji dva modely SUV. S prvým, Modelom X, vyrábaným na základe Modelu S, mala značka celý rad problémov. Pri novom modeli sa im chce vyhnúť.

Tesla zvládla veľké problémy pri nábehu výroby Modelu 3 až vlani v lete. Napokon dosiahla jeho výrobu 5000 vozidiel týždenné. Musk pripravuje aj výrobu pick-upu, v USA veľmi žiadaného typu vozidla. Tesla ho chce predstaviť ešte v tomto roku. "Možno sa bude zdať väčšine ľudí veľmi futuristický, ale mne sa model veľmi páči," napísal Musk.

Komentáre