Autá

Oplatí sa nákup auta z druhej ruky v aukcii?

"To, či sa vám nákup auta v aukcii oplatí záleží to od toho, čo hľadáte, či ste si doma urobili prieskum a či viete, čo od celého tohto nákupu očakávať."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 25. septembra 2019 10:16 Aukcie automobilov pomaly prichádzajú aj na náš trh, čo je možné len vďaka ich úspešnému fungovaniu v zahraničí. Oplatí sa podstupovať riziko, ktoré so sebou aukcie prinášajú?
Foto: bigstockphoto.com


Potrebujete vedieť, čo hľadáte
Musíte počítať s tým, že nájsť svoje vysnívané auto v aukcii nejaký čas potrvá. Ak trváte na konkrétnom modeli vozidla, ktorý ste si vybrali, môže sa vaše nakupovanie pretiahnuť. Ak vám ide o to, aby ste si kúpili zachovalé auto, na ktoré sa viete spoľahnúť, aukcia je pre vás ideálnou voľbou. V prípade, že sa neviete rozhodnúť, nikam sa neponáhľajte. Času na premýšľanie máte dostatok.

Vzhľad môže klamať
Je prirodzené, že sa vozidlá pri predaji aranžujú tak, aby vyzerali čo najkrajšie a najnovšie. Majte na mysli fakt, že auto, ktoré navonok vyzerá, akoby práve vyšlo z výrobnej linky, môže mať v realite závadu, ktorú na prvý pohľad nevidno. Vozidlo v dražbe, o ktoré máte záujem si preto pred kúpou dôkladne skontrolujte a dávajte si pozor na to, do čoho svoje peniaze investujete.
Všímajte si nielen stav exteriéru, ale aj interiér či počet najazdených kilometrov.
Foto: bigstockphoto.com


Nikam sa neponáhľajte
V aukcii natrafíte na vozidlá, o ktoré budú mať záujem aj ostatní kupujúci. Skôr, ako sa začnete predbiehať v ponukách, ujasnite si svoj limit. Ak cena, ponúkaná za vozidlo prekročí tento limit, nepokračujte v ponúkaní cien. Ak by ste pokračovali, vytráca sa pravý zmysel aukcie - teda kúpiť požadované vozidlo za cenu, aká vám vyhovuje.

Premýšľajte o možnostiach platby
Aukcie sú po finančnej stránke do istej miery špecifické. Autá sa nedajú nakupovať na splátky, peniaze na auto musíte mať v momente nákupu k dispozícii. Ak peniaze zatiaľ nemáte, nikam sa neponáhľajte. Nemá zmysel kupovať auto, s ktorým nie ste stotožnení, len preto, že je lacnejšie.
Foto: pixabay.com


Zamyslite sa nad rizikom
Rozhadzovať peniaze nemá zmysel. Preto dôkladne zvážte a skontrolutje tecnický stav vozidla. Ľahko sa totiž môže stať, že si kúpite lacné auto a potom investujete majetok do jeho opráv. Ak niekto z vašich známych rozumie automobilom, poproste ho, aby šiel s vami. Vyhnete sa tak nákupu mačky vo vreci .

Predstava lacného vozidla je lákavá. Pri aukcii je naozaj veľká pravdepodobnosť, že narazíte na kvalitné a dobre vyzerajúce auto v dobrej kvalite. Doprajte si ale dostatok času a všetko si dôkladne premyslite. Odmenou vám bude dobrý pocit po tom, čo si kúpite auto, s ktorým budete naozaj spokojní.

Komentáre