Život

Najčítanejšie články roku 2016: Toto vás zaujalo najviac

"Prinášame vám top desiatku najúspešnejších článkov na webmagazíne v uplynulom roku. "

Webmagazin.sk, 5. januára 2017 12:00
Prinášame vám výber najúspešnejších článkov na Webmagazin.sk v roku 2016. Foto: Webmagazin.sk
V uplynulom roku 2016 sme vám priniesli pestrú paletu článkov. Sledovali sme spolu, čo sa deje vo svete kultúry, s akými poznatkami prišli vedci o našom zdraví, čo prospeje našej kráse, ako šikovne využívať technológie, kam cestovať, ale aj novinky zo sveta áut.

Kým si prečítate tie najnovšie, pripomenieme si ešte tie, ktoré vás vlani zaujali najviac. V top desiatke nájdete rozhovor o jazdectve, zaujímavé fakty o vašom tele aj tipy na krásne vlasy.

Veríme, že zostanete našimi priaznivcami aj v novom roku. Želáme vám, aby bol presne podľa vašich predstáv.

Top 10 článkov na Webmagazíne v roku 2016:


1. Silvia Neubauerová: Kone dokážu vrátiť lásku a cit každému človeku

Modelka, ekonómka a nádejná moderátorka Silvia Neubauerová patrí do generácie detí revolučného roku 1989. Napriek tomu sa vymyká zaužívanému vnímaniu tejto generácie s povrchnými vzťahmi, rýchlym a materiálnym životom. Vášnivá športovkyňa, ktorá privoňala aj k svetu modelingu, nedá dopustiť na jazdectvo. Kone jej ukazujú, že prioritou života má byť láska a rodinné šťastie.

Zobraziť celý článok

Silvia Neubauerová Foto: J.Samek


2. Použili ste už sódu bikarbónu na vlasy? Nebudete veriť vlastným očiam

Ste zástankyňou častého umývania vlasov, pretože si neviete pomôcť a stále máte pocit, že sú vaše vlasy mastné, neupravené či nebodaj nedržia tvar? Možno práve váš šampón v kombinácii s príliš častým umývaním ničí prirodzenú štruktúru vášho vlasu. Aj tu však existuje riešenie. Vyskúšajte sódu bikarbónu!

Zobraziť celý článok

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann


3. Mimoriadne momenty z Oscarov: Odmietnutie sošky aj pád na pódiu

Viete, ako bude vyzerať tohtoročné udeľovanie prestížnych Oscarov? Slávnostný galavečer je ľahko predvídateľný. Už vopred sa diskutuje o tom, kto si odnesie zlatú sošku. Tento rok je v kurze snímka Zmŕtvychvstanie, ktorá by mohla priniesť šťastie aj jej hlavnej hviezde, Leonardovi DiCapriovi. Aj napriek precíznej príprave podujatia, ktoré sa koná v Dolby Theatre v Los Angeles, sa filmové hviezdy vedia postarať o prekvapenie. Pripomeňte si najšokujúcejšie momenty z udeľovania Oscarov.

Zobraziť celý článok

Jennifer Lawrenceová bola pri preberaní Oscara za najlepšiu herečku v hlavnej úlohe taká rozrušená, že na schodoch vedúcich k pódiu sa potkla a spadla. Neštandardnú situáciu však zvládla s prehľadom a s pomocou kolegu vstala a na pódiu si na vlastný účet zavtipkovala na 85. ročníku odovzdávania cien americkej Akadémie filmových umení a vied v pondelok 25. februára 2013 v Dolby Theatre v Los Angeles. Foto: TASR/AP


4. Môže vám sóda bikarbóna zachrániť život?

Starší ľudia s nízkou úrovňou hydrogénuhličitanu, čo je látka, ktorá sa nachádza v jedlej sóde, majú o 24 percent vyššie riziko predčasného úmrtia. Doktorka Kalani Raphaelová z univerzity v Utahu pre dailymail.co.uk povedala: „Zistili sme, že vo všeobecnosti zdraví starší ľudia s nízkou úrovňou hydrogénuhličitanu mali vyššie riziko predčasného úmrtia.“

Zobraziť celý článok

Ilustračné foto Foto: TASR/AP


5. Tuhé kolená? Experti odhalili spôsoby, ako zahnať bolesť kĺbov

Opotrebenie kĺbov vedie k bolestivým problémom kolien, bedier, ramien a lakťov. A to stačí, keď máte 40 rokov. Mnoho ľudí si však neuvedomuje, že sa im dá jednoducho vyhnúť. Každodenné činnosti, ako je čistenie zubov či sledovanie televízie, môžete doplniť o rýchle a jednoduché cvičenia, ktorých cieľom je budovať svalovú silu a zmierniť tlak na problematických kĺbov. Tieto cvičenia môžu prispieť aj k zmierneniu bolesti a príznakov. Fyzioterapeut Tim Allardyce odhalil pre dailymail.co.uk najlepšie spôsoby, ako odvrátiť bolesti kĺbov.

Zobraziť celý článok

Ilustračné foto Foto: TASR/AP


6. Päť zaujímavostí o vojvodkyni Kate, ktoré by ste mali vedieť

Vojvodkyňa z Cambridge Kate nedávno oslávila svoje 34. narodeniny. Od kráľovskej svadby, keď si princ William vzal neurodzenú Kate Middleton ubehlo už niekoľko rokov. Ich rodina sa rozrástla o malého princa Georgea a princeznú Charlotte. Britská štvorica je medzi obyvateľmi mimoriadne obľúbená a svoj podiel má na tom práve vojvodkyňa Kate, ktorá zmenila britskú monarchiu. Prečítajte si, čo ste o nej možno netušili.

Zobraziť celý článok

Vojvodkyňa z Cambridge Kate. Foto: TASR/AP


7. Mrkva na dobrý zrak? Zabudnite

Aj vám v detstve hovorili, že vďaka mrkve budete mať ostrý zrak? Nuž, nie je to tak celkom pravda. Vašim očiam prospejú iné potraviny.

Ako už v mnohých iných prípadoch, odpoveďou je tmavá listová zelenina. Je bohatá na dusičnany, čo znižuje riziko oslepnutia o 30 percent. Spomeňme napríklad špenát, kel a šaláty. Vďaka nim sa môžete vyhnúť glaukómu. Ide o ochorenie zrakového nervu.

Zobraziť celý článok

Ilustračné foto Foto: TASR/AP


8. Niekto sa dožije vysokého veku, iný umrie predčasne. Prečo to tak je?

Tajomstvo je jesť zdravo, mať dostatok pohybu a pozitívny postoj k životu. Takto sa dožijete 90-ky. Okrem toho sa treba vyhýbať fajčeniu a mať dobré rodinné vzťahy. Medzi dôležité faktory však patrí aj genetická výbava, životné prostredie a podobne.

Zobraziť celý článok

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo


9. Ako dosiahnuť sivé vlasy bez farbenia? Jednoducho

Aj vy ste podľahli najnovšiemu trendu a chcete zostarnúť o pár rôčkov ešte skôr ako vám to umožní samotná príroda? Pokiaľ ide o vlasy, samozrejme, že Webmagazín pozná odpoveď na každé z vašich prianí.

Zobraziť celý článok

Ilustračné foto Foto: youtube.com


10. Toto sa stane s vaším telom, keď prestanete cvičiť

Existuje bod v živote takmer každého fitness nadšenca, kedy hodí po tréningu uterák do ringu. Môžu za to hroziace pracovné termíny alebo tvrdohlavá ručička na váhe, alebo dokonca jednoducho nuda.

To je normálne. Ale je dôvod, prečo by ste sa nemali poddať pokušeniu jednoducho prestať. Existuje veľa výhod cvičenia, ale nie sú trvalé. V skutočnosti, mnoho z týchto ťažko vydobytých benefitov začne miznúť počas dvoch týždňov bez aktivity. Čo teda môžete očakávať?

Zobraziť celý článok

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP


ODPORÚČAME TIEŽ:
Viete, čo znamená vianočná a novoročná skratka P.F. na blahoželaní?
Aký bol rok 2016 pre Petra Jandu, Simu Martausovú či kapelu Slza?
VIDEO: Vo Francúzsku otvorili prvú solárnu cestu pre motoristov
Faux pas? Vyrobili auto len pre ženy, na móle ho však šoféroval muž

Komentáre