Technológie

Kamera pre psíkov vám umožní nahliadnuť do ich sveta

"Kamera s postrojom GoPro Fetch je špeciálne určená na psíkov, ktorí radi behajú, skáču a bavia sa. Ich majiteľom umožní získať kreatívne a zaujímavé zábery sveta zo psieho pohľadu. "

Erik Stríž, 8. septembra 2014 10:00
GoPro Fetch. Akčná kamera na psa. Foto: GoPro

Spoločnosť GoPro a jej kamery poznáme v prvom rade ako profesionálne nástroje pre kreatívcov, športovcov a iných ľudí, ktorí majú záujem o záznam svojich a cudzích výkonov z netradičnej perspektívy. Tieto malé a výnimočne odolné kamery je možné umiestniť na helmu, surf, skateboard, bicykel, diaľkovo ovládanú helikoptéru, skrátka všade. Vrátane psa.

GoPro Fetch. Akčná kamera na psa. Foto: GoPro

GoPro Fetch je set postroja so vstavanou platformou pre nasadenie malej GoPro kamery. Tá má vysokú ochranu pred poškodením v dôsledku pádu, nárazov, vody, blata, prachu a všetkého ostatného, čo by sa časom, nebyť tejto ochrany, prejavilo na jej funkčnosti. Také sú, napokon, prakticky všetky kamery od GoPro, výrobca v oficiálnej propagácii postroja pre psov používa model HERO3. O jednom z variantov tejto modelovej rady, HERO 3D, ktorý nahráva 3D video, sme písali aj na Webmagazíne.

Postroj samotný je nastaviteľný pre pomerne široké spektrum psích plemien, dá sa nasadiť na psov s hmotnosťami približne od 7 do 54 kilogramov. To je jeden z hlavných dôvodov, prečo nemožno očakávať použitie tohto postroja s kamerou na mačky, tie veľmi často nedosahujú spomenutú minimálnu hmotnosť sedem kilogramov.

GoPro Fetch. Akčná kamera na psa. Foto: GoPro

GoPro Fetch je vytvorený tak, aby sa vedel prispôsobiť väčším i menším psom. Nastaviteľné remene sú dobrým riešením, ktoré udrží kameru v stabilnej pozícii a ktoré je pohodlné aj pre psa. Okrem toho umožňuje dve polohy umiestnenia kamery, tá je prvá je na chrbte psa, druhá pod krkom. V prípade menších plemien je možné túto spodnú platformu pre kameru odstrániť.



Možno sa pýtate, na čo je takáto kamera vôbec dobrá. Veď záujem nahrávať video z pohľadu vlastného psa nemôže byť tak veľký, aby sa stal predmetom nového produktu na špecifické potreby. Pravdou je však opak, okrem toho sa spoločnosť GoPro cielene venuje tomu, aby sa jej kamery dali použiť na veľké množstvo aktivít a príležitostí. GoPro Fetch je teda skôr doplnením portfólia o niečo, čo v ňom chýbalo skutočným kreatívcom.

ĎALŠIE ČLÁNKY


Luxusné telefóny nahradili vylepšené iPhony
Sledujte si prenesené dáta v mobile, vyhnete sa vysokým faktúram
Redakčný test: Našli sme windowsovú alternatívu k Macbooku
Gigantické hodiny s elektronickým atramentom ClockONE
Vyberáme mobil: Drahší originál alebo lacný fake?
Má skvelý displej, nahráva UltraHD video a zaostruje laserom
Virtuálnu realitu môžete mať v mobile aj vy

Komentáre