Technológie

Akčná kamera pre nahrávanie 3D videa

"Systém GoPro Dual Hero je určený pre aktívnych športovcov, ktorí chcú mať svoje výkony zachytené aj v 3D formáte. "

Erik Stríž, 10. apríla 2014 12:00
3D kamerový systém GoPro Dual Hero Foto: GoPro


Spoločnosť GoPro je dnes známa väčšine aktívnych športovcov a priaznivcom outdoorových aktivít. Aj napriek tomu, že táto firma vstúpila na trh s kamerami iba v roku 2000, stala sa za relatívne krátku dobu existencie synonymom pre celú kategóriu akčných kamier pre šport.

3D kamerový systém GoPro Dual Hero Foto: GoPro

14 rokov vylepšovania


Na piedestále sa však nedá udržať len tak bez inovovania portfólia a GoPro si to dobre uvedomuje. Práve preto nachádzame každý rok v ponuke tohto výrobcu nové typy kamier s novými možnosťami. Jednou z takých, ktoré vo významnej miere určia budúce smerovanie trhu s akčnými kamerami, je systém Dual Hero.

3D kamerový systém GoPro Dual Hero Foto: GoPro

Dve kamery pre tretí rozmer


GoPro Dual Hero je systém pozostávajúci z dvoch samostatných kamier. Tie môžu fungovať v dvoch režimoch - buď jedna fotí a druhá zaznamenáva video alebo obidve naraz nahrávajú video, ktoré je možné následne previesť do 3D formátu. Takto je možné zachytiť video v takom formáte, s ktorým si budú rozumieť všetky 3D televízory a monitory.

Celý systém Dual Hero má rozmery väčšieho mobilného telefónu a cieľovej zákazníckej skupine GoPro prispôsobuje aj ďalšie vlastnosti svojho nového produktu. Kamerový systém je možné zachytiť rôznymi spôsobmi k oblečeniu, helme, na bicykel, motorku alebo aj na surf či snowboard.

3D kamerový systém GoPro Dual Hero Foto: GoPro

Aj pre potápačov a surferov


Okrem toho je odolný pred poškodením v dôsledku pádu a nárazov a celkom vodotesný až do hĺbky 60 metrov. Aj potápači si teda prídu na svoje, keď majú záujem o 3D video zo svojich ponorov.

Kamerový systém Dual Hero je možné vybaviť väčšinou statívov od GoPro, súčasťou jeho základnej výbavy sú dva ploché a zakrivené držiaky.

Komentáre