Štýl

Čaje a ich zázračné účinky: Tu je päť dôvodov, prečo ich piť

"To, že je pre organizmus dobré začať deň teplým nápojom, je známa vec. No to nie je jediný dôvod, prečo by ste si mali obľúbiť pitie čaju."

Diana Vaculová, 10. septembra 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič


Mnohé ženy vsádzajú pri problémoch s krásou na rôzne chemické prípravky odporúčané známymi reklamami. No niekedy je skutočne lepšie siahnuť po prírodnejších možnostiach, ktoré bez problémov zoženiete aj vo vašej kuchyni. Reč je tentoraz o čajoch. Konkrétne o čiernom a zelenom. My sme totiž zistili, ako vám ich pitie dokáže pomôcť s problémami s krásou. Inšpirujte sa spolu s nami.

Kvalitnejšie vlasy


Ak túžite po lesklejších a silnejších vlasoch, máme pre vás jeden overený trik. Urobte si odvar z čaju, je už len na vás, či zvolíte čierny alebo zelený. Tento odvar vylejte na vlasy vtedy, keď už budú opláchnuté od všetkých kozmetických prípravkov, samozrejme ho už nezmývajte. Potom si spravte zábal za pomoci uteráka a čoskoro sa môžete tešiť z oveľa lepšej kvality vašej hrivy.

Svieži dych


Problém so zápachom z úst trápi nejednu ženu. Väčšinou to súvisí so zlým trávením, na čo je práve zelený čaj expert. Pomôže teda odstrániť hlavnú príčinu a váš dych bude ihneď sviežejší. Odporúčame ho použiť aj namiesto ústnej vody, a to najmä preventívne proti zápalom a kazom v ústach.
Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Upokojenie


Mnoho žien trápi podráždená pokožka po holení. Malé červené pupáčiky väčšinou nechcú ani za svet zmiznúť. Aj vám môže pomôcť obyčajný čaj! Stačí, ak si pred holením nanesiete namiesto sprchového gélu či mydla na nohy olivový olej. Žiletka sa bude lepšie kĺzať. Potom na ne vylejte vychladený odvar z čaju a podráždenej pokožke sa zaručene vyhnete!

Koniec opuchom


Máte problémy s opuchnutými očami? Určite ste už počuli o tom, že vám môže pomôcť, ak si budete na ne nanášať čajové vrecúška. Pozor, dajte ich však aspoň na desať minút schladiť do chladničky a až potom si ich prikladajte na vaše viečka. A ešte jedna vec, čaje obsahujú obrovské množstvo antioxidantov, čiže ak aj netrpíte problémami s opuchnutými očami, predsa len by ste si ich mohli z času na čas dať na vaše oči. Prečo? Dôvod je jednoduchý, vďaka svojmu zloženiu čaje zabraňujú tvorbe prvých vrások.

Stop poteniu dlaní a nôh


Napriek tomu, že si mnoho ľudí myslí, že tento problém sa spája s vysokými teplotami, a teda s počasím ako takým, nie je to celkom pravda. Výrazné potenie nôh a dlaní je zdravotný problém. Aj s tým však môžete zabojovať pomocou prírodných metód. Urobte si aspoň raz týždenne bylinkový kúpeľ, do ktorého pridáte samozrejme aj dobre vylúhovaný zelený a čierny čaj. Nezabudnite prisypať ani sušené levandule. Nohy a dlane si namočte do tejto zmesi aspoň na pätnásť minúť a potenie časom určite zmizne.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Recept od fitnessky: Zdravý šalát trikrát inak
Denisa Lipovská: Desať jednoduchých tipov, ako sa zbaviť tuku
Rozhýbte sa! Tieto plusy vám prináša pohyb
Desať tipov na detoxikáciu organizmu
Päť tipov, ako sa dopracovať k sexy postave
Vajíčka, koláče či hladovka, tieto diéty radšej neskúšajte
Ako sa dá jesť a popri tom chudnúť
Päť tipov, ako získať sexi postavu

Komentáre