Štýl

Päť tipov, ako sa dopracovať k sexy postave

"Každá žena chce byť trendy, no na to, aby ste boli štýlové, sa v prvom rade musíte dobre cítiť vo vlastnom tele. Tu je päť tipov, ako si dopomôcť k pevnejšej a krajšej postave."

Diana Vaculová, 9. mája 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Zdravá strava a pohyb sú samozrejme základnými zložkami dobrej línie. No pre štíhlu postavu sa toho dá urobiť ešte omnoho viac a dokonca to nie je ani také náročné. Prinášame vám päť účinných tipov, ktoré sú napodiv ešte aj príjemné!

Kozmetika a jej účinky


Spevňujúca kozmetika spoločne so zdravým životným štýlom dokáže napomôcť viac, než by ste si mysleli. Väčšinou totiž obsahuje kofeín, ktorý má odvodňovacie účinky a podporuje štiepenie tukov. Spolu s ním k vašej kráse prispievajú aj hydratačné látky a zložky podporujúce syntézu elastínových a kolagénových vlákien. Tie najmodernejšie spevňujúce a hydratačné krémy dokonca obsahujú látky, ktoré spomaľujú proces zväčšovania tukových buniek. Ak by ste však čakali, že vaše nadbytočné kilá zmiznú rýchlosťou blesku, nespoliehajte sa na to. Doba účinnosti sa pri takýchto produktoch prejavuje až po troch mesiacoch.

Ošetrenie pokožky


Naše telo je zároveň aj našou vizitkou. To, ako sa o neho postaráme v mladosti, sa nám v starobe určite vráti. A preto sa nebojte investovať do kozmetického ošetrenia. Nejde o žiadne plastiky, takéto druhy ošetrení si priam zakladajú na prírodných produktoch. Zväčša bývajú zamerané proti tukovým vankúšikom a ochabnutej pokožke.

Obvykle v salónoch používajú kombináciu špeciálnej masáže a zoštíhľujúci zábal či telovú masku. Masáž je dôležitá najmä preto, že eliminuje odumreté bunky, ale môže mať aj spevňujúce účinky. Najčastejšie sa vykonáva prostredníctvom telového peelingu, ktorý obsahuje už vyššie spomínaný kofeín alebo morské riasy. Oba tieto prvky podporujú krvný obeh a metabolické procesy, vďaka čomu sa odvádzajú z tela škodlivé látky a pripravujú pleť na prijatie dôležitých ingrediencií zábalu.

Špecifické masáže


Boli ste už niekedy na masáži a zamilovali ste si to? Ani sa vám nečudujeme. A čo tak ísť na takú, ktorá má pozitívny vplyv aj na vašu pokožku? Zoštíhľujúce masáže stimulujú celú telo, keďže podporujú krvný obeh a odvádzajú toxíny.

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Snáď najznámejšou je takzvaná lymfodrenáž, ktorá odstraňuje zvyšky látkovej výmeny. Napriek tomu, že sa tento druh masáže väčšinou robí hlavne zo zdravotných dôvodov, jej vedľajším účinkom je práve vytváranie krajšej postavy.

Namiesto zmrzliny kryolipolýza


Ak patríte medzi fanúšičky zmrzlín či iných studených pokrmov, máme pre vás jednu mrazivú informáciu. Bezbolestné ošetrenie, ktoré trvá približne hodinu, vám za pomoci chladiacej hlavice špeciálneho prístroja nasaje tukové tkanivo, následne ho zohreje a potom opäť schladí, bez akéhokoľvek poškodenia okolitého tkaniva. Kozmetické salóny tejto metóde prikladajú až 25-percentnú elimináciu tukových buniek. Prvý efekt uvidíte už po troch týždňoch, no na ten výsledný si ešte počkáte ďalších osem. Takýto druh redukcie je však dlhodobý.

Lipolýza


Napriek tomu, že nesúhlasíme s myšlienkou, že žena môže byť krásna iba vo veľkosti XS, a že treba telu nejako „umelo“ pomáhať k dosiahnutiu takéhoto efektu, existuje na svete druh zákroku, pri ktorom sa síce používa injekcia, no je na hony vzdialený hollywoodskym botoxovým kráľovnám. Robí sa totiž niekoľkými vpichmi tenkou ihlou, ktorá aplikuje špeciálny roztok na prirodzenej enzymatickej báze do problematických partií. Ten rozštiepi v podkoží tuk, ktorý sa vďaka tomu vylúči z tela von. Takýto druh zákroku síce nie je bolestivý a trvá iba približne pol hodinu, vyžaduje si však opakovanie v závislosti od množstva tuku v danej časti tela. Mnohé dámy po lipolýze siahajú vtedy, ak sa im z daných partií nedarí zhodiť ani cvičením, ani zmenou stravy. Závažným dôvodom je aj to, že pomáha proti celulitíde.

Komentáre