Život

V Sliači organizujú veľkonočný program, pripravujú aj koncert

"Grácová pripomenula, že o veľkonočné pobyty v kúpeľoch bol tento rok záujem. "

TASR, 30. marca 2024 8:55
Na snímke vestibul v Kúpeľnom dome v Kúpeľoch Sliač. Foto: TASR Ján Krošlák

Sväté omše, tradície i kultúrny program budú súčasťou veľkonočného programu v Kúpeľoch Sliač vo Zvolenskom okrese. Pre TASR to uviedla manažérka marketingu kúpeľov Marcela Grácová.

Sobotu (30. 3.) v kúpeľoch venujú tradíciám. Od 14.00 do 18.00 h bude zdobenie kraslíc a pletenie veľkonočných korbáčov. "Biela sobota je stále dňom pôstu, večer tak bude pre kúpeľných hostí a aj verejnosť koncert vážnej hudby v podaní Dámskeho komorného tria," objasnila. V nedeľu (31. 3.) organizujú veľkonočné hodovanie, začne sa od 17.00 h. "Aj minulý rok naši hostia ocenili toto podujatie. Je to príležitosť stretnúť sa s rodinou a bez príprav si vychutnať lahodné chody jedál v ich spoločnosti," zdôraznila. Podľa nej to bude so sprievodom tradícií na tanieri a aj prostredníctvom hudobno-tanečného programu. Súčasťou atmosféry je podľa nej aj veľkonočná výzdoba v areáli kúpeľov.

Grácová pripomenula, že o veľkonočné pobyty v kúpeľoch bol tento rok záujem. "Pre hostí sme mali pripravenú ponuku kúpeľných pobytov. S tými pokračujeme aj v apríli," poznamenala.

V Sliači mali vlani vyššiu návštevnosť kúpeľných hostí s prenocovaním ako rok predtým. Informoval o tom riaditeľ kúpeľov Martin Beňuch. V roku 2023 to bolo 6388 ľudí, ktorí u nich strávili spolu 66.626 nocí. V roku 2022 zaznamenali v štátnych kúpeľoch na strednom Slovensku 5905 hostí a 56.708 prenocovaní.

Kúpele sú vďaka liečivej minerálnej vode s vysokým obsahom CO2 určené na liečbu srdcovo-cievnych ochorení. Špecializujú sa však aj na liečbu viacerých zdravotných komplikácií. Sú to napríklad indikácie pohybového aparátu, ženských chorôb, onkologických ochorení aj postcovidového syndrómu.






Komentáre