Život

V Prešove cez víkend pobežia malí aj dospelí hrdinovia.

"Výťažok z registrácie na HERO RACE putuje neziskovej organizácii PIEROTT a vyzbierané prostriedky pomôžu športovo nadaným deťom, ktoré žijú na pokraji chudoby."

TASR, 3. septembra 2021 10:30
Snímka z minulého ročníka Hero race v Prešove. Foto: Hero race

Pretek Hero Race 4.-5. septembra ponúkne areáli prírodného kúpaliska Delňa v Prešove pestrý dvojdňový program deťom, profesionálnym športovcom, ale aj tým, ktorí sú so športom len na začiatku. Pripravené sú tri trate rôznej náročnosti a dĺžky. Výťažok z registrácie na HERO RACE putuje neziskovej organizácii PIEROTT a vyzbierané prostriedky pomôžu športovo nadaným deťom, ktoré žijú na pokraji chudoby.

Za adrenalínovým prekážkovým behom stojí nezisková organizácia Pierott, ktorá pomohla už vyše 300 deťom, ktoré sa ocitli v neľahkých životných situáciách. „Nezisková organizácia Pierott sa zameriava predovšetkým na talentované deti, ktoré potrebujú pomôcť napríklad s financovaním krúžkov. Sme radi, že aj takýmto športovým podujatím vieme motivovať ľudí, aby deťom - budúcnosti našej spoločnosti, pomáháli viac,“ vysvetľuje Marián Beliš, riaditeľ neziskovej organizácie.
Počas celého víkendu bude v areáli pestrý program pre celé rodiny. Foto: NZ Pierott

Bohatý program počas celého víkendu


V sobotu 4. septembra sa dvojdňová oslava zábavy a športu začne juniorským pretekom pre najmenších hrdinov. „Deti pri štarte dostanú darček v podobe čelenky a v cieli pamätný diplom a medailu. Po preteku sa môžu vyblázniť na trampolínach či skákacích hradoch,“ upresnil Beliš.

V tento deň sa uskutoční aj pretek v kategórii HOBBY. Pretekárov čaká 2 km dlhá trať s 20 najrôznejšími prekážkami. V nedeľu sa na štart postavia tí najodvážnejší a skúsení pretekári, ktorých čaká trať dlhá 4 km s 35 prekážkami. „Pri stavaní prekážok sme naplno využili potenciál, ktorý ponúka areál Delňa. Pretekárov budú čakať aj prekvapenia v podobe nových prekážok ako prenášanie bremien, šplhanie, brodenie sa v blate a samozrejme nesmie chýbať ani obľúbená vodná prekážka s využitím skokanského mostíka. Kategória EXTREM preverí fyzické aj psychické schopnosti a kondíciu všetkých športovcov.“

Na preteky v ktorejkoľvek z kategórií je potrebné sa registrovať vopred prostredníctvom webovej stránky www.herorace.sk.


Komentáre