Život

Toto je desať najčítanejších článkov Webmagazínu v roku 2015

"Končí sa rok 2015 a my vám prinášame TOP desať článkov, ktoré vás na našej stránke najviac zaujali."

Webmagazin.sk, 30. decembra 2015 10:00
Ilustračné foto. Foto: webmagazin.sk

10. Rozmrazujete mäso v stojatej vode pri izbovej teplote? Nerobte to


Stojatá voda a izbová teplota sú kultivačným prostredím a mäso môžu kontaminovať. Ľudia v domácnostiach by s mäsom mali manipulovať rovnako ako pracovníci v stravovacích zariadeniach.

9. VSTUP ZAKÁZANÝ: Utajené podzemie pod Slavínom


Pietna miestnosť na bratislavskom Slavíne je otvorená dvakrát do roka. Pozrite si nielen jej priestory, ale aj podzemie, ktoré sa ukrýva priamo pod známym pamätníkom.

8. Je vám zima a máte studené ruky a nohy? Môže za to mozog


Nie je to nič zvláštne, ak máte v zime studené končatiny. Ale môže za to len zlé počasie alebo nedostatočný krvný prietok? Keď vonkajšia teplota klesne, zmyslové receptory v koži upozornia váš mozog, aby stiahol cievy.

7. Žijete so psychopatom? Vieme, ako to zistiť


Predstavujete si psychopata ako masového vraha či človeka, ktorý týra zvieratá alebo straší deti? Omyl. Môže to byť ktokoľvek vo vašom okolí. Psychopat sa spočiatku môže javiť ako príťažlivý očarujúci muž, s ktorým chcete prežiť celý život.

6. Prvé auto na svete má 130 rokov


Nepochybne ste sa už niekedy zamysleli nad tým, kedy bol postavený prvý automobil na svete a koho to bol vlastne nápad. Prvý automobil na svete vyrobili na území dnešného Nemecka v roku 1885. V januári 1886 si ho Carl Benz nechal patentovať.

5. Päť škodlivých návykov, ktorých by ste sa mali v roku 2015 zbaviť


Toxické zlozvyky sú tichou zákernou silou, ktorá vás ťahá ku dnu. Nielenže ničia vás, ale aj ľudí vo vašom okolí. Ľudia si do nového roka nedávajú len rôzne predsavzatia, ale snažia sa zbaviť zlých návykov z predchádzajúceho roka.

4. Novinky roku 2015: Toto sú najočakávanejšie hudobné albumy


Počas januára uzreli svetlo sveta hudobné počiny od Meghan Trainor, Marilyna Mansona, islandskej speváčky Björk či R&B speváka Ne-Ya. Vo februári vydal novú hudbu Bob Dylan, Ricky Martin a kapela Imagine Dragons.

3. Sedem dôvodov, prečo by ste mali mať viac sexu


Okrem samotného pôžitku má sex blahodarné účinky aj na naše telo a myseľ. Nehovoriac o upevňovaní našich vzťahov. Vedeli ste, že orgazmy vás robia múdrejšími?

2. Obrúčky tradične nosíme na prstenníku ľavej ruky. Dôvod vás prekvapí


Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo si počas svadobného dňa vymieňajú mladomanželia prstene, a prečo nosíme obrúčku práve na štvrtom prste ľavej ruky? Táto tradícia má viacero vedeckých aj menej vedeckých teórií.

1. Dostali ste tablet? Spravte si z neho druhý monitor k počítaču


Moderné tablety sú skvelé multifunkčné zariadenia, ktorých potenciál ďaleko prekonáva súčasné technologické možnosti. Vedeli ste, že z tabletu spravíte aj druhý monitor k notebooku?

Komentáre