Život

Takíto my sme: Pomôžte nám podporiť deti zo znevýhodnených rodín

"Poisťovňa Generali prostredníctvom celosvetovej iniciatívy The Human Safety Net podporuje deti zo znevýhodnených rodín prostredníctvom projektu Učenie pre život."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 19. decembra 2019 10:49
Foto: Generali
Kúpou trička Takýto ja som / Takáto ja som teraz tieto deti na ceste za ich s nami môžete podporiť aj vy.

Poisťovňa Generali v spolupráci s Úniou materských centier priniesla na Slovensko jedinečný program Učenie pre život pre znevýhodnené rodiny. „Vďaka bezplatnému vzdelávaciemu programu pomáhame rodičom rozvíjať vedomosti a zručnosti svojich detí, taktiež ich chuť učiť sa a hlavne získať dôveru vo vlastné schopnosti, ktorá im pomôže v budúcnosti žiť kvalitnejší a plnohodnotnejší život,“ vysvetľuje Jana Hajdu, riaditeľka marketingu a komunikácie poisťovne Generali.

Tento projekt realizuje poisťovňa Generali spolu s Úniou materských centier už viac ako rok, no teraz sa doň rozhodla zapojiť aj širokú verejnosť. „Rozhodli sme sa v spolupráci so značkou Kompot tento projekt podporiť aj prostredníctvom originálnych tričiek s nápisom Takýto ja som v pánskej verzii alebo Takáto ja som v dámskej, aby sme do tohto projektu mohli zapojiť aj ľudí, ktorým budúcnosť detí zo znevýhodnených rodín taktiež nie je ľahostajná,“ hovorí Jana Hajdu z poisťovne Generali.

Prečo Takýto ja som / Takáto ja som?
Ako je to u tričiek z Kompotu dobrou tradíciou, nápis nie je náhodný. Na vnútornej strane trička sa totiž nachádza text, ktorý nápis na prednej strane vysvetľuje: Finančný výťažok z predaja tohto trička putoval na podporu programu Učenie pre život. Pomohol som tak deťom zo znevýhodnených rodín, aby ich sny neostali len snami. Takýto ja som!
Pri správnom vzdelávaní totiž dokáže IQ u detí do päť rokov poskočiť až o 8 bodov nahor a v ranom detstve je možné zvýšiť slovnú zásobu dieťaťa dokonca až o 600 slov. Kúpou tohto trička tak zabránite tomu, aby 49 % detí zo sociálne slabších rodín ostalo chudobnými aj v dospelosti.
Tričko Takýto ja som alebo Takáto ja som je už aktuálne možné zakúpiť v e-shope alebo kamennej predajni Kompot na Laurinskej ulici v Bratislave.

Projekt Učenie pre život
Bezplatný program Učenie pre život je určený znevýhodneným rodinám s deťmi vo veku 0 – 6 rokov. Počas 11 mesiacov sa rodiny raz do týždňa stretávajú v materskom/rodinnom centre na workshopoch pod vedením certifikovanej lektorky. Každé stretnutie trvá 2 – 3 hodiny, počas ktorých sa rodičia pomocou Montessori metódy učia hravou formou postupne rozvíjať zručnosti, schopnosti a vedomosti svojich detí. Partnerom i garantom programu Učenie pre život je Únia materských centier. Viac informácií nájdete na https://ucenieprezivot.sk/

Iniciatíva The Human Safety Net
The Human Safety Net (THSN) je celosvetová iniciatíva Skupiny Generali zameraná na pomoc ľuďom zo znevýhodnených skupín. Jej cieľom je chrániť a zlepšovať životy jednotlivcov, ich rodín, ale aj celých komunít.

Zameriava sa na tri rôzne programy:
Program pre rodiny pomáha sociálne znevýhodneným rodinám pri vzdelávaní detí tak, aby z chudobných detí nevyrástli chudobní dospelí.
Program pre novorodencov pomáha zachraňovať a zlepšovať život novorodencov, ktorých zasiahla asfyxia.
Program pre utečencov pomáha utečencom zakladať vlastné firmy, aby boli sebestační a schopní uživiť seba a svoje rodiny.

Komentáre