Život

Obávate sa ploštíc? Miestam, kde sa nachádzajú, sa často nevyhnete

"Ploštica posteľná sa najčastejšie vyskytuje v miestach so zvýšenou migráciou ľudí. "

Tablet.TV, 31. decembra 2015 14:00
Foto: Tablet.TV
Ploštica posteľná má rada poriadok. Chuchvalce prachu a zrnká špiny sa jej prekonávajú len veľmi ťažko, pretože nemá krídla. Najčastejšie sa vyskytuje na miestach, kde sa často striedajú ľudia. Ide predovšetkým o rôzne ubytovne, penzióny a hotely.

„Ploštica je aktívna v noci. Vyjde z postele, lezie po izbe a zalezie si do kufra a tým pádom si ju môžeme priniesť pokojne domov. Najčastejšie sa teda vyskytuje v posteli, často sú pod obrazmi, a keďže je to nočný živočích, cez deň je ťažko viditeľná,“ dodáva majiteľ dezinsekčnej firmy Ján Löw.

Hotelovú izbu si môžeme ešte pred vybalením rýchlo skontrolovať. Predídeme tak nepríjemnosti, že by sme si ploštice mohli doniesť v batožine domov. Stačí, ak nadvihneme posteľný matrac a pozorne prezrieme lišty a rošty, či sa na nich nenachádzajú stopy po plošticiach. Ide o čierne bodky – ich výlučky.

Ak máme podozrenie, že sa nám tento návštevník uhniezdil aj v našich domovoch, potvrdiť alebo vyvrátiť nám to pomôžu aj štvornohí odborníci. Vo vyhľadávaní ploštice posteľnej bol prvým profesionálom pes menom Rum.



ODPORÚČAME AJ:
PRIESKUM: Príchodu utečencov sa obáva 70 percent Slovákov
Ako trávia Vianoce slávni? Takto je to u Beckhamovcov
Nestíhate? Naučte sa byť manažérom svojho času
Google, Facebook, Twitter, či Pinterest: Všetci bilancujú rok 2015

Komentáre