Život

Na Slovensko prichádza unikátny online veľtrh vysokých škôl

"Do prvého ročníka sa zapojili popredné univerzity, ako napríklad Univerzita Komenského v Bratislave, Slovenská technická univerzita v Bratislave a ďalšie."

WEBMGAZIN.sk-OTS, 1. februára 2023 13:20
Foto: veltrh.vysokeskoly.sk
V dňoch 8. - 9. februára 2023 prebehne na Slovensku prvý online veľtrh vysokých škôl. Je určený najmä žiakom stredných škôl, ktorí sa zaujímajú o svoje ďalšie štúdium na slovenských vysokých školách a univerzitách. Do prvého ročníka sa zapojili popredné univerzity, ako napríklad Univerzita Komenského v Bratislave, Slovenská technická univerzita v Bratislave a ďalšie. Záujemcovia o štúdium sa budú môcť spojiť so zástupcami škôl z pohodlia domova prostredníctvom chatu, vyhľadať si ten správny odbor vďaka podrobnému vyhľadávaniu a test zamerania im odhalí, ktorým smerom štúdia by sa mali vydať, a to všetko úplne zadarmo, len s registráciou.

V Českej republike prebehli už 3 takéto online veľtrhy VŠ, ktoré pomohli žiakom v orientácii medzi jednotlivými školami a ich ponukami. Na tom poslednom, ktorý sa uskutočnil v októbri 2022, sa návštevnosť vyšplhala až na takmer 15 500 návštevníkov a virtuálna prednášková sála zaznamenala nesmierny úspech, videá jednotlivých vysokých škôl dosiahli takmer 198 000 zhliadnutí.



Overené prvky z online veľtrhu z Čiech

Online veľtrh vysokých škôl však nie je určený len maturantom, ale samozrejme aj všetkým stredoškolákom, ktorí uvažujú o svojom pokračovaní na vysokú školu, takisto sa očakáva aj účasť pedagógov a rodičov. Návštevníci slovenského online veľtrhu sa môžu tešiť na overené prvky z rovnomenného veľtrhu z Čiech. Neoddeliteľnou súčasťou je priamy kontakt so zástupcami škôl, ktorý je zabezpečený chatovacou aplikáciou, prostredníctvom ktorej môžu záujemcovia klásť otázky v reálnom čase. Pridanú hodnotu chatu a vyhľadávania komentovala aj zástupkyňa českej univerzity na predošlých veľtrhoch: „Záujemcovia o štúdium sa v porovnaní s prezenčným veľtrhom v chate viac pýtali na konkrétne otázky o štúdiu a k jednotlivým študijným programom. Vnímam to tak, že si mnohí základné informácie prečítali tesne pred začiatkom chatu alebo ich mali zároveň otvorené a samotný rozhovor využívali už na individuálnejšie otázky, ktoré ich o štúdiu zaujímali.” Unikátnosť veľtrhu spočíva aj v tom, že návštevníci majú možnosť pripojiť sa odkiaľkoľvek. Nemusia tak cestovať dlhé vzdialenosti, alebo si zásadne prispôsobovať svoj program a dokonca ani vymeškať školu, aby našli informácie, ktoré im pomôžu vo výbere.

Vstúpte do virtuálneho sveta vysokých škôl

Organizátor online veľtrhu vysokých škôl prispôsobil aj webové rozhranie tak, aby návštevníci mali pocit, že sa prechádzajú vo veľtržnej sále medzi stánkami a prednáškovou miestnosťou. Záujemcovia o prvý online veľtrh vysokých škôl svojho druhu na Slovensku získajú všetky informácie o online veľtrhu na webovej stránke veltrh.vysokeskoly.sk.

Komentáre