Život

100 mil. produktov na dosah: Allegro.sk otvára svoje brány zákazníkom

"Expandovanie Allegro na slovenský trh nasleduje po úspešnom spustení v Českej republike. Trhovisko tu rýchlo získalo popularitu a s viac ako 1,6 miliónmi aktívnych kupujúcich a stalo sa dôležitým hráčom na trhu."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 18. marca 2024 15:38
Foto: Allegro
V ére digitalizácie a neustále sa rozvíjajúceho online obchodu prichádza na slovenský trh nový hráč, ktorý má ambíciu zmeniť pravidlá hry. Allegro, najväčšie online trhovisko európskeho pôvodu, otvára svoje brány slovenským spotrebiteľom, a ponúka im prístup k obrovskému množstvu, viac ako 100 miliónom ponúk a produktov. Sľubuje tiež najlepšie ceny za tisícky obľúbených produktov. Expandovanie Allegro na slovenský trh nasleduje po úspešnom spustení v Českej republike. Trhovisko tu rýchlo získalo popularitu a s viac ako 1,6 miliónmi aktívnych kupujúcich a stalo sa dôležitým hráčom na trhu.

100 miliónov ponúk za bezkonkurenčné ceny

Jednou z najväčších výhod, ktoré allegro.sk prináša, je bezkonkurenčný výber produktov. Spotrebitelia majú prístup až k 100 miliónom ponúk z rôznych kategórií, čo robí allegro.sk najväčšiu e-commerce platformu na Slovensku. Tento rozsiahly výber spolu s garanciou najnižšej ceny a zameraním na bezpečné nakupovanie umožňuje Allegro skutočne odlíšiť sa od konkurencie a maximalizovať výhody pre svojich zákazníkov.

Zákazníci môžu nájsť všetko na jednom mieste - od každodenných potrieb po špecializované produkty. Produktový katalóg allegro.sk zahŕňa všetko od elektroniky, domu, záhrady, športu a voľného času, produkty pre deti, domácich miláčikov, automobilov, až po módu a obuv, zdravie, krásu, knihy, médiá, zberateľské predmety a umenie. Zákazníci nájdu na jednej stránke 10-krát viac ponúk, než na akomkoľvek inom slovenskom e-shope (1).

Nakupovanie s výhodami a bez rizík

Allegro predstavuje službu Allegro Smart! s cieľom poskytnúť svojim zákazníkom čo najviac výhod, ktorá za mesačný poplatok 2,49 € alebo za výhodnú cenu 11,99 € ročne umožňuje neobmedzené bezplatné doručenie a vrátenie tovaru. S minimálnou hodnotou objednávky 12,90 € v rámci služby Smart! môžu slovenskí zákazníci tiež využívať bezplatné doručenie na viac ako 2 600 výdajných miest a balíkomatov po celej krajine alebo bezplatné doručenie domov pri objednávkach od 21,90 €.

Allegro Protect prináša bezpečné nákupné prostredie s komplexnou ochranou nákupu a rýchlym riešením akýchkoľvek problémov. Ak zákazník nedokáže problém vyriešiť priamo s obchodníkom, dostane do 48 hodín refundáciu až do výšky 4 000 €.


1,6 milióna aktívnych kupujúcich v Českej republike

Úspech Allegro v Českej republike, kde platforma získala za menej ako rok viac ako 1,6 milióna aktívnych kupujúcich, je jasným dôkazom, že ponuka tejto spoločnosti má silný potenciál prilákať zákazníkov aj na Slovensku. Matthias Frechen, obchodný riaditeľ spoločnosti Allegro, zdôrazňuje, že cieľom je ponúknuť na Slovensku podobne lokalizovaný a zákaznícky orientovaný prístup, ktorý umožní bezproblémový a obohacujúci zážitok z nakupovania a predávania.

„Naše prieskumy ukazujú, že slovenskí zákazníci od Allegro očakávajú výhodné ceny, široký sortiment a spoľahlivé nakupovanie podporené overenými hodnoteniami od iných používateľov. Sme odhodlaní nielen tieto požiadavky splniť, ale aj prekročiť,“ dodal Frechen.

Partner pre kupujúcich aj predajcov

Allegro rozumie potrebám miestnych podnikov a ponúka im platformu, ktorá umožňuje priame transakcie medzi predajcami a kupujúcimi. Toto trhovisko nielenže umožňuje spotrebiteľom prístup k širokému spektru produktov za bezkonkurenčné ceny, ale tiež ponúka predajcom spoľahlivého partnera na rozvoj ich podnikania. Allegro prichádza s radom technologických a finančných riešení, ktoré sú špeciálne prispôsobené potrebám slovenského trhu.

Keďže 77 % respondentov je oboznámených s konceptom trhoviska a 42 % (2) už pozná Allegro podľa mena, platforma je dobre pripravená stať sa cenným partnerom aj pre slovenských predajcov.

Nové a väčšie MALL.sk

Spustenie Allegro na Slovensku je úplne novou kapitolou v slovenskom e-commerce svete, ale zároveň stavia na dedičstve MALL.sk. Ako jeho hrdý nástupca je allegro.sk pripravené ponúknuť úplne nový zážitok z nakupovania, pričom pokračuje v prevádzke MALL.sk ako samostatnej platformy a zároveň aj jedného z obchodníkov na Allegro. Tento strategický ťah zabezpečuje hladké zoznámenie sa s vylepšeným modelom trhoviska Allegro.

Viac informácií a produktoch a ponuke Allegro nájdete na www.allegro.sk


(1) 10-krát viac produktov ako v ktoromkoľvek e-shope na Slovensku, 87 % zo 140 tisíc najpredávanejších produktov na allegro.sk je lacnejších alebo za rovnakú cenu v porovnaní so 69 obľúbenými slovenskými e-shopmi k 29. februáru 2024.

(2) Štúdiu "Medzinárodné platformy a trhoviská na Slovensku" vypracovala spoločnosť Perfect Crowd v januári 2024 na objednávku spoločnosti Allegro. Celkovo sa uskutočnilo 1012 prieskumov na reprezentatívnej vzorke Slovákov, ktorí nakupujú online, vo veku 18-60 rokov. Prieskumy boli realizované online (CAWI).

Komentáre