Zdravie

Vyhnite sa mu včas. Urýchľovač a rizikový faktor pre celý rad chorôb

"Zrýchlené starnutie pokožky, kĺbov, vlasov, únava a iné ďalšie. Oxidačný stres napáda naše telo zo všetkých strán ako ten najväčší agresor. Našťastie existujú riešenia, pomocou ktorých tomu môžete zabrániť."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 11. marca 2022 10:35
Ilustračné foto Foto: pathdoc/Shutterstock.com
Oxidačný stres je urýchľovač a rizikový faktor pre celý rad nepríjemných ochorení. Vyhnite sa mu preto včas. Poradíme vám, ako na to.

Oxidačný stres treba odbúrať čím skôr
Oxidačný stres je metabolický stav, v ktorom existuje nerovnováha medzi voľnými radikálmi a lapačmi voľných radikálov. Voľné radikály sú zlúčeniny kyslíka, ktorým chýba elektrón. Sú obzvlášť reaktívne, pretože sa snažia nahradiť chýbajúci elektrón. Aby to urobili, vytrhávajú elektróny z iných molekúl, čo následne vedie k tvorbe nových voľných radikálov. Najhoršie na tom všetkom je, že ich nadbytok môže viesť dokonca až k smrti postihnutých buniek. Ako tomu predísť?

Vytvorte si príjemné prostredie na relax
Ako vidíte, stres je výbušný a silný koktail, ktorý zanecháva na našom tele nemalú stopu. Znížiť ho ale nie je vždy len tak jednoduché, pretože každému pomáha niečo iné.
Veľmi dobré a jednoduché, je vytvoriť v priestore, kde trávime najviac času, vhodné podmienky. Moderné závesy na mieru, príjemná izbová teplota, čerstvý vzduch a obľúbená hudba by mohli pomôcť.

Pripravte si elixír mladosti a zdravia
Veľmi jednoduchým a účinným prostriedkom na udržanie voľných radikálov na zdravých úrovniach sú vo všeobecnosti antioxidanty. Tie v podstate neutralizujú voľné radikály, takže sú prirodzeným prostriedkom regulácie a zároveň účinným prostriedkom ako spomaliť proces starnutia buniek.

Antioxidanty sú však najzdravšie, keď sú dodávané prostredníctvom vyváženej a pestrej stravy ovocia a zeleniny. Veľmi veľa antioxidantov a iných pre telo prospešných látok však nájdete aj v zdravej Royal Chage. Tak si z nej pripravte svoj elixír mladosti a zdravia.

Upokojte sa v relaxačnom kresle
Aj hojdanie upokojuje, ba dokonca podporuje zmysel pre rovnováhu a chráni pred demenciou. Kto si preto doteraz myslel, že hojdačky sú len pre malé deti, mýlil sa. Zaobstarajte si na odbúranie stresu kvalitné relaxačné kreslo a uvidíte, že to funguje.

Komentáre