Zdravie

Podujatie Dribluj za nádych podporí predčasne narodené deti

"Vlani bol výťažok použitý na zakúpenie dýchacích okruhov k prístrojom na podporu dýchania do jedenástich slovenských nemocníc."

TASR, 17. júna 2024 11:09
Na snímke ukážka najmenšej veľkosti plienok pre predčasne narodené deti. Foto: TASR Jaroslav Novák

Športovo-zábavné podujatie Dribluj za nádych podporí predčasne narodené deti. Je spojené s verejnou zbierkou Dýchať nie je maličkosť. Uskutoční sa v pondelok od 14.00 do 18.00 h pri obchodnom centre na Pribinovej ulici v Bratislave. TASR o tom informovalo občianske združenie (OZ) Malíček, ktoré za podujatím spoločne so Slovenskou basketbalovou asociáciou a 3X3 basket stojí.

"Výťažok tejto verejnej zbierky použijeme ďalej na nákup príslušenstva a dýchacích prístrojov pre predčasne narodené deti do nemocníc. Práve na jednotkách intenzívnej starostlivosti pre novorodencov začínajú tieto bábätká svoj štart do života. Pomôžme im spoločne dobre začať a 'nadýchnuť' sa na ich cestu života," uviedlo združenie.

Zbierka sa konala už vlani. Jej výťažok v hodnote viac ako 11.000 eur organizátori použili na zakúpenie dýchacích okruhov k prístrojom na podporu dýchania do jedenástich slovenských nemocníc.

Komentáre