Zdravie

Kto pomôže Slovensku prináša infokampaň k očkovaniu proti COVID-19

"Cieľom online platformy je poskytnúť verejnosti na stránke ZaockujemSa.sk overené informácie k téme očkovania proti ochoreniu COVID-19."

TASR, 29. januára 2021 15:45
Cieľom online platformy je poskytnúť verejnosti na stránke ZaockujemSa.sk overené informácie k téme očkovania proti ochoreniu COVID-19 a zdieľať dôvody, ktoré k očkovaniu motivujú bežných aj známych Slovákov. Foto: TASR Dano Veselský
Bratislava 29. januára (TASR) - Iniciatíva Kto pomôže Slovensku (KPS) prináša informačnú kampaň #ZaockujemSa. Cieľom online platformy je poskytnúť verejnosti na stránke ZaockujemSa.sk overené informácie k téme očkovania proti ochoreniu COVID-19 a zdieľať dôvody, ktoré k očkovaniu motivujú bežných aj známych Slovákov. TASR o tom informovala Michaela Lukovičová zo spoločnosti Seesame, ktorá je spolutvorcom kampane.

"Aj keď úvodné fázy očkovania sú určené najohrozenejším skupinám a bežní ľudia v produktívnom veku môžu prísť na rad až v lete alebo na jeseň, tento čas môžu využiť na to, aby sa v téme zorientovali a stali sa zdrojom informácií pre svojich rodičov či starých rodičov," povedala za iniciatívu KPS Lucia Pašková s tým, že cieľom je, aby sa každý človek mohol o očkovaní rozhodnúť slobodne a zodpovedne na základe dôveryhodných faktov.

Kampaň čerpá aj z odborného obsahu Ministerstva zdravotníctva SR. Stránka spája informácie z overených zdrojov na jednom mieste v zrozumiteľnej forme. Prináša tiež príbehy ľudí, ktorí nad očkovaním uvažujú, a motivácie, ktoré ich k nemu vedú. Vznikla tiež v spolupráci vedeckej iniciatívy Veda pomáha – COVID-19, kreatívneho štúdia Barney a komunikačnej agentúry Seesame.

Veda pomáha je neformálna iniciatíva slovenských vedcov a odborníkov, ktorej cieľom je pomôcť slovenskej spoločnosti prekonať epidémiu nového koronavírusu. Spája vedcov z oblastí epidemiológie, medicíny, infektológie, matematiky a krízového riadenia.

Komentáre