Technológie

Nová séria HONOR 200 sníma portréty štúdiovej kvality

"HONOR, najrýchlejšie rastúca značka smartfónov v Európe, dnes predstavila sériu HONOR 200 na slávnej pretekárskej dráhe Hipódromo de París-Longchamp v Paríži. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 13. júna 2024 11:10
Foto: HONOR 200
Na podujatí, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 800 zástupcov médií a partnerov z celej Európy, HONOR potvrdil, že séria HONOR 200 bude v Európe dostupná takmer okamžite, pričom predpredaj sa začne dnes. HONOR 200 a HONOR 200 Pro vstupujú taktiež na slovenský trh, dostupné budú v predpredaji už od dnešného dňa.

Hlavnou témou predstavenia boli detaily spolupráce s legendárnym parížskym portrétnym fotografickým štúdiom, ktorú nedávno odhalil generálny riaditeľ HONOR Device Co., Ltd., George Zhao. Produktový tím HONOR, v rámci svojho záväzku k neustálym inováciám, úzko spolupracoval s odborníkmi z Harcourt Photo Studio na analýze tisícov obrázkov a spoločne vyvinuli jedinečnú technológiu HONOR AI Portrait Engine (HONOR AI Portrétový režim). Kombináciou odborných znalostí a umeleckých zručností štúdia Harcourt so špičkovými možnosťami umelej inteligencie platformy HONOR je HONOR 200 Pro schopný dokonale využiť svetlo a tieň na vytvorenie portrétu ako od profesionálneho fotografa.

„Sme hrdí, že so sériou HONOR 200 môžeme do Európy priniesť dokonalú zmes umenia a technológie, a tým umožniť každému fotografovať portréty na úrovni profesionálneho štúdia,“ povedal Tony Ran, prezident HONOR Europe. „Zhotoviť portrét v štúdiovej kvalite nebolo predtým pre mnohých ľudí možné, ale teraz séria HONOR 200 nastavuje nový štandard a dáva vám do vrecka profesionálne fotografické štúdio. Tento bezprecedentný úspech v technológii umelej inteligencie nie je len dôkazom záväzku spoločnosti HONOR k inováciám, ale tiež podčiarkuje našu nekonečnú snahu dosiahnuť dokonalosť v oblasti mobilnej fotografie.“

Medzi ďalšie kľúčové inovácie oznámené na podujatí patrí spolupráca s renomovaným portrétnym fotografom Rankinom, ktorý je známy ikonickými snímkami celebrít ako Alžbeta II., David Bowie a Kate Moss. Viac podrobností o partnerstve bude oznámených budúci týždeň, ale v náznakoch sa hovorilo o možnosti letného eventu v Londýne.

Hostia mali na podujatí možnosť vyskúšať si novú sériu HONOR 200 na vlastnej koži v interaktívnych zážitkových zónach a pop-up portrétnych štúdiách, ktoré poskytlo priamo Harcourt Photo Studio.



Majstrovstvo štúdiovej portrétnej fotografie Harcourt pre smartfóny

Najdôležitejšími nástrojmi pri portrétnej fotografii sú svetlo a tieň. HONOR 200 Pro, uvedený na trh spolu s telefónom HONOR 200, obsahuje pokročilý hardvér a starostlivo vyvinutý softvér AI, ktorý rozpoznáva aj tie najjemnejšie nuansy osvetlenia. Okrem toho má 50MPx hlavný portrétny fotoaparát so superdynamickým snímačom H9000, ktorý umožní zachytiť pôsobivé snímky s dokonalou rovnováhou svetla a tieňa aj v náročných svetelných podmienkach. Vďaka podpore technológie 4 v 1 s ekvivalentom 2,4 μm veľkých pixelov1 môžu užívatelia zachytiť zložité detaily na obrázkoch aj pri slabom osvetlení. Okrem toho je HONOR 200 Pro vybavený 50MPx portrétnym teleobjektívom a prispôsobeným teleobjektívom od spoločnosti Sony. Má tiež lepšiu schopnosť snímania svetla, čo zaisťuje, že vzdialené objekty, vrátane detailov, sú zachytené jasne a verne.

HONOR 200 Pro posúva fotografovanie portrétov na ďalšiu úroveň s výkonným nástrojom HONOR AI Portrétny režim poháňaný umelou inteligenciou. Štúdio Harcourt pracovalo na portrétoch mnohých legiend, od Rogera Federera po jordánsku kráľovnú Raniju, a stalo sa tak synonymom nadčasového portrétu a majstrovstva vizuálneho príbehu.

HONOR AI Portrétny režim vystihuje remeselné spracovanie štúdia Harcourt, rozumie estetickému fungovaniu svetla a tieňa a umožňuje tak užívateľom smartfónov bez námahy zachytiť jedinečné a expresívne portréty.

Spoločný tvorivý proces zahŕňal rozsiahly výskum viac ako 20 fotografických expertov zo štúdií Harcourt a HONOR počas jedného roka. Tím analyzoval viac ako 1 000 scén a milióny súborov údajov, aby zabezpečil, že klasický štýl typický pre štúdio Harcourt bude možné zachytiť na fotografiách zo smartfónov. Okrem toho je 50MPx trojitý portrétny fotoaparát vybavený vylepšeným algoritmom domény HONOR RAW vytvárajúci vyvážené portréty, ktoré spracovávajú expozíciu vo svetlých oblastiach a zároveň zachovávajú zložité detaily aj v tmavších svetelných podmienkach.


Inovatívny displej zabezpečí pohodlie aj pri dlhšom používaní

V súlade so záväzkom spoločnosti HONOR k inováciám zameraným na človeka ponúka HONOR 200 Pro bezrizikové stmievanie 3840 Hz , čo potvrdzujú certifikácie TÜV Rheinland Flicker Free Display a TÜV Rheinland Full Care Display. HONOR 200 Pro je tiež vybavený technológiou Prirodzených tónov 2.0, ktorá optimalizuje gradient farebnej teploty displeja na základe okolitého svetla, a režim cirkadiánnej noci s pomocou AI, ktorý udržuje vaše oči v pohodlí aj pri dlhšom používaní. Využíva umelú inteligenciu na inteligentné nastavenie teploty farieb obrazovky na reguláciu modrého svetla a v noci sa prepne na nastavenie, ktoré podporuje produkciu melatonínu na zlepšenie kvality spánku. HONOR 200 Pro navyše podporuje adaptívne stmievanie, ktoré upravuje jas obrazovky na základe vonkajšieho svetla a použitých aplikácií, čím zaisťuje pohodlnejší zážitok zo sledovania. Vďaka 1,5K plávajúcemu displeju , ktorý je zaoblený na všetkých štyroch stranách, a maximálnemu HDR jasu 4000 nitov, ponúka HONOR 200 Pro vynikajúcu viditeľnosť obrazu aj v tých najnáročnejších podmienkach, ako je priame slnečné svetlo.

Vylepšený výkon hardvéru pre bezproblémové pripojenie

HONOR 200 Pro je vybavený veľkou 5200mAh kremíkovo-uhlíkovou batériou, ktorá umožňuje až 61 hodín nepretržitého streamovania hudby na jedno nabitie. Pre maximálnu produktivitu používateľov má HONOR 200 Pro tiež výkonné funkcie rýchleho nabíjania. S bleskovo rýchlym 100 W adaptérom HONOR SuperCharge a bezdrôtovým 66 W adaptérom HONOR SuperCharge je možné zariadenie úplne nabiť už za 41 minút , čo z neho robí ideálne zariadenie pre vysoko aktívnych užívateľov, ktorí sú neustále v pohybe. HONOR 200 Pro tiež poskytuje pôsobivých 12 GB pamäte a veľkú 512 GB úložnú jednotku, čo umožní ukladať dáta takmer bez obmedzení.

HONOR 200 Pro je vybavený robustným procesorom Snapdragon 8s Gen 3 a dosahuje frekvenciu až 3 GHz pre bezproblémové vykresľovanie grafiky a odozvu v reálnom čase. S MagicOS 8.0 ponúka HONOR 200 Pro inteligentný užívateľský zážitok obohatený o rad inteligentných funkcií s umelou inteligenciou. Systém MagicOS 8.0 v HONOR 200 Pro tiež ponúka funkcie ako Magic Portal, Magic Capsule a Magic Ring, ktoré zefektívňujú digitálne interakcie užívateľov.

Farba, cena, dostupnosť

HONOR 200 Pro definuje elegantný dizajn inšpirovaný prírodou, čo potvrdzujú aj farebné varianty. K dispozícií bude na Slovensku v dvoch farbách - Moonlight White a Black, zatiaľ čo HONOR 200 bude dostupný vo farbách Emerald Green a Black. Sériu HONOR 200 je možné zakúpiť v predpredaji od 12. júna na eshope honorslovensko.sk a v priebehu júna bude aj v ponuke slovenských mobilných operátorov.

Pri príležitosti predpredaja môžete v termíne od 12. do 30. júna pri kúpe HONOR 200 Pro a HONOR 200 využiť zaujímavé benefity:
• Okamžitá zľava 100 EUR, čiže namiesto bežnej ceny 799 EUR za HONOR 200 Pro bude v tomto období cena 699 EUR, HONOR 200 bude stáť namiesto bežných 599 EUR iba 499 EUR.
• Smart hodinky HONOR Choice Watch zdarma
• SuperCharge Power Adapter 100 W zdarma
• Ochranné púzdra zdarma – IMD protective case Black/White k HONOR 200 Pro a TPU protective case Black/Green k HONOR 200.

Súčasťou HONOR 200 série je aj HONOR 200 Lite, ktorý na slovenský trh vstúpil 1. júna 2024 za odporúčanú cenu 329 €. K dispozícii je v dvoch farbách: Cyan Lake Green a Midnight Black. Na oficiálnom eshope www.honorslovensko.sk je dodávaný s darčekom v podobe adaptéra HONOR SuperCharge 66W. K dispozícii je tiež zľavový kupón v hodnote 50€, finálna cena je teda 279 eur. HONOR 200 Lite ponúkajú aj slovenskí operátori, konkrétne O2 a Orange v priebehu júna.

###

Viac informácií o značke HONOR nájdete na oficiálnych stránkach www.hihonor.com/sk/
a na slovenskom e-shope www.honorslovensko.sk

Komentáre