Štýl

Zlatá prehliadka zavŕšila módne udalosti roka

"Zlatou prehliadkou vyvrcholili Bratislavské módne dni 2013. Predviedlo sa viacero návrhárov, ktorí ukázali luxusné aj gýčové róby."

Veronika Rosputinská, 17. decembra 2013 12:00
Modelky pózujú s návrhárom Robertom Bartolenom. Foto: Daniel Kaplavka/ STAR production


Dvorana Ministerstva kultúry sa v piatok 13. decembra premenila na stánok módy, keď sa stala hostiteľkou exkluzívnej prehliadky plesových šiat. Tento rok s prívlastkom zlatá. Predviedlo sa dvadsať slovenských a jeden taliansky návrhár – Stefano Pellicceria so svojou značkou kožušín. Organizátori sľúbili originálne róby vytvorené špeciálne pre tento večer, nie všetkýcm dizajnérom sa to však podarilo splniť.

Na móle sa počas večera objavili modely stálic Bratislavských módnych dní – Jany Pištejovej, Lukáša Kimličku, Michaely Ľuptákovej, Veroniky Hložníkovej, Roberta Bartolena či Libora Komosného. Práve Veronika Hložníková nesplnila záväzok a na móle predstavila šaty, ktoré sme už mali možnosť vidieť na konurenčnej módnej prehliadke pred pár dňami.

Svoje modely predstavili počas večera aj Veronika Kostková, Ida Sandor, Monika Laceková, Rebecca Deák Justh, Izabela Komjati s Eleonórou Gaškovou, Renáta Kliská a jej značka La Rena, módna značka Alain Delon, Annamária Kiss Kosa, Kožušiny Révay, Katarína Feix a jej značka Katie´s bag, D.I.C. a ich kolekcia diamantových šperkov, ale i nové tváre módnej scény NuPPL v zložení Mária Zelinová,Romana Škamlová, Mária Čírová a Michal Sabo.Doplnili ich svojimi modelmi aj Zuzana Haková, Darina Fábriová a Blažena Ostrovská.

Flitre, čipky, aplikácie


Medzi modelmi jednoduchých strihov a nenápadných prevedení sa objavili aj také,ktoré svojou teatrálnosťou a prezdobenosťou vyrážali dych. Medzi takéto róby jednoznačne patrila tá od Rebeccy Deák Justh v čiernej farbe posiata kamienkami, flitrami a aplikáciami.

Šaty Dariny Fábriovej s motívmi bratislavského Starého mesta. Foto: Daniel Kaplavka/ STAR production
Oko milovníkov Bratislavy potešila Darina Fábriová, ktorá otvorila prehliadku svojimi róbami s motívmi mesta. Okrem čiernych šiat predviedla aj biele s fontánou spred Národného divadla.

Jana Pištejová tiež nijako neprekvapila, verná ostala čipke a strihom zvýrazňujúcim ženskú siluetu. Lukáš Kimlička svoje modelky zahalil do peria – pripravil si jednu čiernu a jednu bielu verziu plesových šiat.



Medzi farbami dominovali odtiene zlatej a čiernej, ale objavili sa aj modely pestrejšie – napríklad výrazné červené v podaní Veroniky Kostkovej či kombinácia čiernej a neónovo zelenej od Roberta Bartolena. Dizajnér Libor Komosný zas vsadil na minimalizmus – predstavil dve jednoduché čierne a jednu bielu róbu prevažne z hodvábu doplneného kožou.

Komentáre