Štýl

Zafarbite vodu naružovo! Jej účinky pôsobia pozitívne na celé telo

"Počuli ste už o ružovej vode? Ľudia ju zafarbovali aj v staroveku. Ak si chcete posilniť a otvoriť napríklad vašu srdcovú čakru, inšpirujte sa spolu s nami!"

Diana Vaculová, 10. marca 2014 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Ružová voda je produkt využívaný tak v kozmetickom priemysle, ako aj v medicíne či dokonca – možno pre niektoré ženy známejšie, v potravinárskom priemysle. Jej výroba však nie je taká jednoduchá, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. My vám však prinášame krátke video, ktoré prezradí o tomto skvoste viac!

Výroba


V minulosti sa ružová voda vyrábala destiláciou, a to najmä v Bulharsku. Medené nádobky nazývané dulpan sa spolu s ňou nahrievali nad ohňom. Dnes je celý proces o čosi jednoduchší. Jediným problémom by mohlo byť získanie čerstvých, voňavých, ružových lupeňov, ktoré zo zásady nesmú byť ošetrené pesticídmi. Ak sa vám to však podarí, tak vás už len samotný proces výroby určite nadchne. Viac zistíte po vzhliadnutí krátkeho videa.


Benefity


Ružová voda má upokojujúce účinky pre vašu pleť, takže sa vďaka nej bez problémov zbavíte začervenania či podráždenej pokožky. Okrem toho má aj čistiace vlastnosti. Ak chcete predísť akné či zbaviť sa zanesených pórov, určite bude pre vás tou správnou voľbou. Jedna z najväčších výhod je jej krásna vôňa, ktorá prináša pocit pohody, romantiky a láskavosti.

Jedným z benefitov je aj jej všestrannosť. Ak už spomínanú vodu v domácnosti máte, potom ju môžete využiť nielen ako kozmetický prípravok, ale i ako prísadu do orientálnych cukroviniek či dokonca ako produkt liečiteľstva, najmä na takzvané antibakteriálne a antiseptické účinky, ale aj na liečbu srdca. Jej výnimočnosť spočíva aj v tom, že neobsahuje žiaden alkohol, a teda výborne hydratuje pleť.

Komentáre