Štýl

Vo Fusakliach sme začali ponožkami

"Dnes sa u nás oblečiete od hlavy až po päty."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 13. októbra 2021 8:30
Vo Fusakliach sme začali ponožkami, no dnes sa u nás oblečiete od hlavy až po päty! Foto: Fusakle
Fusakle fungujú na slovenskom trhu už šesť rokov. Začali sme ponožkami, dnes už máme k dispozícii široký sortiment, vďaka ktorému sa oblečiete od hlavy až po päty. Cesta to nebola vždy úplne jednoduchá, ale s naším úsilím a vašou podporou sa nám darí vyrábať kvalitné oblečenie a doplnky ako na Slovensku, tak aj v Čechách.


Foto: Fusakle kolekcia Večerníčky

Už od samého začiatku bolo našou ideou odlíšiť sa od iných, no zároveň rozveseliť ľudí prostredníctvom pestrých ponožiek vyrobených s láskou. Lokálna výroba so sebou prináša množstvo benefitov, na ktoré sme vo Fusakle značne hrdí. Jeden z najdôležitejších je ten, že výrobou našich produktov podporujeme lokálnu ekonomiku, keďže vyrábame, predávame a zamestnávame u nás doma, na Slovensku a v Čechách. V rámci lokálnej výroby spolupracujeme prevažne s malými rodinnými firmami. Mnoho z týchto podnikov takmer muselo svoje remeslo “zavesiť na klinec”, avšak vďaka spolupráci s nami opäť „nakopli svoje mašiny“ a dokázali udržať a rozšíriť pracovné miesta. Spoločne takto pletieme a šijeme produkty, ktoré ľudia nielen na Slovensku nosia hrdo a s láskou. Dôsledne dbáme na kvalitu všetkých výrobkov.

Vedeli ste, že kým uvidíte ponožku na pulte, prejde ľudskými rukami až 35-krát?


Foto: Fusakle froté ponožky Pipiška

Naše portfólio sa však stále rozrastá. Neostali sme len pri ponožkách, postupne na trh prichádzame s novými produktami podľa požiadaviek našich zákazníkov a partnerov. Dostali sme množstvo tipov a podnetov na nové produkty, ich funkčnosť, motívy či rôzne iné vylepšenia. Mnohé novinky si však vyžiadala situácia, ktorá momentálne panuje vo svete. S príchodom pandémie prišiel prirodzený dopyt po rúškach či respirátoroch, a preto sme ich okamžite zaradili do našej ponuky v originálnych dizajnoch a farbách. Stali sa tak nutnou, ako i obľúbenou súčasťou vašich outfitov. Predovšetkým však slúžia na ochranu a my sme hrdí, že vám ich môžeme ponúknuť spolu s medzinárodne uznávanou a certifikovanou technológiou Sanitized. Naše rúška obsahujú ióny striebra či FFP2 membránu a vyrábame ich na Slovensku aj v Čechách.


Foto: Fusakle členkové ponožky

Snažíme sa šetriť planétu a životné prostredie tým, že zanechávame nižšiu uhlíkovú stopu, keďže naše produkty necestujú tisíce kilometrov. Na výrobu v maximálne možnej miere využívame recyklované a certifikované materiály. Zároveň vyrábame v obmedzených množstvách, aby sme minimalizovali textilný odpad.


Foto: Fusakle & Petra Toth kolekcia Tatranka

Fusakle nájdete v showroomoch a stánkoch v rámci Slovenska a Česka alebo na eshope www.fusakle.sk. Časť produkcie predstavuje aj zákazková výroba. Stovkám firiem sme vyrobili ponožky,rúška, či šatky s dizajnom na mieru. Sme radi, že si dnes firmy dávajú záležať na kvalitných darčekoch s ohľadom na lokálnosť a originalitu, vďaka čomu máme príležitosť byť bližšie k vám.

Podporujeme tiež rôzne neziskové organizácie ako napríklad Liga proti rakovine, Úsmev ako dar či Svetielko nádeje. Spolupracujeme s mládežou, so slovenskými začínajúcimi aj etablovanými dizajnérmi. Našími špeciálnymi kolekciami si ctíme lokálnu históriu, prírodu a tradície (napríklad kolekcia 100 rokov od vzniku ČSR, 30 rokov Nežnej revolúcie, Tatry, ľudové motívy a mnoho ďalších iných kolekcií…).


Foto: Fusakle kolekcia Hory

Kto dáva slovenské výrobky, ten dvakrát dáva, pretože vďaka kupovaniu výrobkov z domácej produkcie pomáhame udržať pracovné miesta, prispievame k rýchlejšiemu zotaveniu ekonomiky, šetríme životné prostredie znižovaním uhlíkovej stopy. Ďakujeme vám za vašu podporu, vaše podnety, šírenie osvety, pretože aj vy ste Fusakle. Len vďaka vám môžeme robiť to, čo nás baví a prinášať vám radosť do života a do vašich šatníkov. Čaká nás ešte veľa práce a výziev, preto sme vďační, že nám aj vy pomáhate šíriť radosť a úsmev na tvári.

Komentáre