Štýl

Príťažlivé vlnenie zadkom, ktoré formuje vaše telo - twerking!

"Nový ošiaľ prináša so sebou twerking. Hlavným aktérom tohto vzrušujúceho tanca je zadok. Skvelá zábava, ktorá navyše spaľuje tuky!"

Maria Sumichrastova, 12. júna 2014 15:00
Twerking preslávila bývalá disneyovská hviezdička Miley Cyrus. Foto: TASR/AP Photo


Twerking preslávila bývalá disneyovská hviezdička Miley Cyrus, ktorá ho predvádza snáď na každom svojom vystúpení. Stará sa tak o poriadny rozruch. Predviedla ho i na vianočnom koncerte, kde vrtela svojim sexy zadočkom a obtierala sa i o samotného Santa Clausa.

Odvtedy „twerkujú“ mnohé hviezdy šoubiznisu, ako Nicki Minaj či Rihanna. Videá s príťažlivými pohybmi, ktoré pripomínajú kadečo, sa stáli vyhľadávaným hitom. Tento tanec však prenikol aj do sveta fitness. S obľubou ho tréneri začali pridávať do svojich lekcií. Veď je to predsa skvelý spôsob, ako spáliť kalórie na miestach, o ktoré ženy dbajú asi najviac. Predstavuje pohybové aktivity, pri ktorých dochádza k zvýšeniu pulzovej frekvencie a organizmus tak lepšie spaľuje tuky.

Základom je správny postoj


Pri twerkovaní je potrebný postoj v podrepe, vystrčený zadok a vystretý chrbát. Perfektne sa pri ňom posilňujú svaly zadku, panvového dna i stehien. Zadkom treba poriadne triasť, pričom do tohto tanečného cvičenia sa bežne pridáva i kolísanie panvy a bokov. Tento kontroverzný tanec má potom svoj správny šmrnc, ktorému určite nechýba erotický náboj.

Vyskúšajte si toto zábavné cvičenie v pohodlí domova. Nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie, stačí vám len vhodná hudba. Pozrite si aj video, v ktorom sa dozviete, ako naozaj správne twerkovať.

Komentáre