Štýl

Päť tipov, ako chrániť pokožku v zime

"Mnohé ženy, ale i muži majú problémy so suchou pleťou. O to horšie, keď je vonku tesne nad nulou. Odteraz to už nemusíte riešiť, prinášame vám totiž päť tipov, ako sa týmto ťažkostiam vyvarovať!"

Diana Vaculová, 14. februára 2014 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Ak aj vy patríte medzi tých nešťastníkov, ktorým zmena teplôt spôsobuje výrazné vysušenie pokožky, prípadne jej začervenanie, olupovanie či dokonca praskanie žiliek, mali by ste zbystriť pozornosť. Bežná ranná a večerná rutina starostlivosti o pleť nestačí. Chráňte sa i inak.

Odetá od hlavy až k pätám


V zime na vás číha oveľa väčšie riziko než v lete a hlavne pri nevyspytateľnom počasí, ktoré strieda mínusové teploty s tými nad nulou. Práve preto by ste nemali zabúdať na to, aby ste boli teplo oblečené od hlavy až k pätám. Do pozornosti vám dávame najmä také partie ako sú ruky, krk či uši.
Šál New Yorker, rukavice Reserved, ušiaky Parfois Foto: New Yorker, Reserved, Parfois

Starajte sa o seba


Starostlivosť o vašu pleť sa vám určite raz vráti. Ale to nie je jediný dôvod, prečo by ste na to nemali zabúdať. Medzi naše tipy pre vás patria určite masky a peelingy. Najlepšie v tomto ročnom období sú vysoko hydratačné s bambuckým maslom.

Zimný make-up


Tak ako sa mení počasie, malo by sa v zime pozmeniť i vaše líčenie. Nemáme teraz na mysli farbu tieňov či rúžov. Sústreďte sa váš make-up, ktorý by mal byť v chladnom počasí tekutý, s vysokým obsahom hydratačných účinkov. Obmedzte alebo úplne vylúčte púder, ak sa ho neviete vzdať použite namiesto neho lícenku. Vašej pleti to len a len prospeje.
Marks & Spencer Foto: Marks & Spencer

Krém podľa ročného obdobia


Vedeli ste, že existujú krémy podľa ročných období? Nie? V tom prípade utekajte do drogérie a zakúpte si takzvané zimné krémy. Ide o hydratačné, hypoalergénne emulzie, ktoré dokonale chránia a vyživujú vašu pokožku. Taktiež zabraňujú spôsobovaniu spomínaných žiliek či červených fľakov.

Antioxidanty


Pomôcka číslo jeden. Vďaka nim bude vaša pleť odolnejšia voči vplyvom vonkajšieho prostredia. Ak neviete, kde ich hľadať, siahnite po známej aloe vera.

Komentáre