Štýl

Päť skvelých tipov, ako vyzerať štíhlejšie

"Máte nejaké to kilo navyše? Naučte sa vyberať si v obchode to, čo vás opticky zoštíhli. Tu je päť našich tipov!"

Veronika Rosputinská, 3. decembra 2013 10:00
Reserved Foto: Reserved


Skutočným problémom je nie vždy tých pár kíl navyše, ale skôr nevhodne zvolené kúsky. Či už veríte alebo nie, základom je kriticky posúdiť svoju postavu a vyberať si v obchode to, čo sa k vášmu typu postavy hodí a nie to, čo sa vám páči. Ideálne je nájsť to, čo sa vám páči, medzi tým, čo sa vám naozaj hodí.

Prúžky


Určite ste už aj vy počuli o zázračnej sile prúžkov. A áno, je to pravda. Vodorovné prúžky majú tendenciu postavu rozširovať, tie zvislé, naopak, postavu opticky zoštíhľujú. Dopriať si môžete aj prúžky asymetrické, pozor však, držať by sa mali skôr tých vertikálnejších polôh.

Malý tip: Čím sú prúžky tenšie, tým sú efektnejšie – najmä na nohaviciach a sukniach.

Nielen čierna


To, že z farieb vás opticky zoštíhli len čierna, je fámou. Túto moc má väčšina farieb tmavého spektra - túto sezónu siahnite po trendovej tmavej šedej a vínovej. Zoštíhli vás aj populárna kráľovská modrá, najmä, ak ju zvolíte v správnom strihu.

Malý tip: Vyskúšajte kobaltovo modré šaty s dĺžkou tesne nad kolená s výrazným riasením v oblasti pása.

Materiály


Ak chcete svoju postavu opticky zoštíhliť, zabudnúť by ste mali na všetky ťažké, nepoddajné a neohybné látky. Experimentujte s kombinovaním viacerých materiálov, ale uprednostňujte ľahké, padavé a splývavé.

Malý tip: Zásobte sa materiálmi ako kašmír, hodváb a krajka.

Správne proporcie


Ak potrebujete vytvoriť dojem mínus pár kíl, rozumne narábajte aj s kombinovaním dĺžok jednotlivých kúskov. Tabu by pre vás malo byť experimentovanie s minisukňami a krátkymi svetríkmi či topmi.

Malý tip: Ak siahnete po kratšej sukni, doplňte ju dlhším sakom alebo svetrom. Ak sa rozhodnete pre sukňu maxi dĺžky, skombinujte ju zas s kratšou bundičkou.

Sukne


Mnohé ženy, ktoré so svojou postavou nie sú spokojné, majú tendencie úplne zavrhnúť jeden z najženskejších kúskov šatníka – sukňu. A to je chyba! Sukne si pokojne doprajte, ale pamätajte na túto zásadu -spodný lem sukne sa nesmie končiť v oblasti, kde sú vaše nohy najširšie.

Malý tip: Nižšie ženy by mali uprednostniť dĺžku tesne nad kolená, vyššie si môžu dopriať aj midi sukne.

Rada na záver: Povinnou výbavou vášho šatníka, ak teda túžite po dokonalom štíhlom dojme, by mali byť topánky s vysokým opätkom. Tabu pre dámy s nejakým tým kilečkom navyše by mali byť balerínky.

Komentáre