Štýl

Módna inšpirácia: Nedostatky schovajte pod sukňu!

"Hádam ani neexistuje žena, ktorá by sa netrápila nad nejakou časťou svojej postavy. Dnes sme sa zamerali na to, ako vybrať sukňu, ktorá vám bude lichotiť."

Diana Vaculová, 24. marca 2014 14:00
New Yorker Foto: New Yorker


Napriek tomu, že sukňa je jedným z najdôležitejších kúskov šatníka ženy, vie narobiť aj škody. A to hlavne vtedy, keď jej nositeľka siahne po zlom type. Preto sme sa rozhodli priniesť päť tipov, ako na to!

Mini sukňa


Mini sukňa je považovaná už od dávnych čias za ten najsexy typ sukne. Bohužiaľ, nie je pre každého. Odporúčame ju najmä mladším dámam s dlhými a štíhlymi nohami. Potom ani nebude prekážať, ak si nedáte 10-centimetrové opätky. Práve naopak. Ak ste nižšia, no nôžky máte štíhle, aj tak ju radšej doplňte vyššími opätkami. Krátke sukne a krátke nohy sa nemusia. Ak máte väčšie stehná, mini sukne si radšej odpustite a nahraďte ich midi či áčkovými strihmi. Pri mini sukniach je zaujímavé aj to, že môžu byť mini a zároveň puzdrové alebo mini áčkové. Vyberte si ten typ mini sukne, v ktorej sa cítite najpohodlnejšie.
Reserved Foto: Reserved

Midi sukňa


Teda sukňa do polovice lýtok. Pôsobí elegantne, ale dá sa aj zaujímavo a extravagantne kombinovať. Netreba však zabúdať na to, že k tomuto typu sukne sa nosia výhradne vysoké opätky. Pre nízke ženy by mali byť midi tabu! Ak chcete byť trendy, zadovážte si retro midi sukňu v štýle 50-tych rokov. Bude to taký roztopašný návrat do mladosti.
Marks&Spencer Foto: Marks&Spencer

Áčková


Uhladený top s áčkovou sukňou nemôže vyzerať inak, než fantasticky! Ideálna je pre tie z vás, ktoré máte širšie boky a chcete ich schovať. Doplňte áčkovú sukňu obtiahnutým topom, pás zvýraznite opaskom a vyrazte do ulíc. Áčkové sukne nájdete v rôznych dĺžkach, od mini až k midi modelom.
Ann Christine Foto: Ann Christine

Vzory


Vzorované sukne v kombinácií so zaujímavým topom a dlhými nohami nemôžu vyzerať inak, než trendy. Nebojte sa vziať si k nej i členkové čižmičky, sandálky či baleríny, hlavne ak sa jej dĺžka pohybuje v oblasti polovice stehien. Ak máte silnejšie stehná, zabudnite na vzory na obtiahnutej sukni - ešte viac pritiahnu pozornosť na niečo, čo by malo ostať nenápadné. Túto jar sú veľmi trendy etno a kvetinové vzory.
Jennyfer Foto: Jennyfer

Puzdrová sukňa


Ak máte štíhly driek a pekné nohy, nič nepokazíte práve puzdrovou sukňou. Stačí, ak si k nej dáte zaujímavú blúzku alebo top a budete maximálne šik. Pozor si však dajte na rôzne zvieracie vzory, s ktorým i luxusné sukne môžu pôsobiť lacno. K puzdrovej sukni noste vždy elegantné topánky s opätkami.
F&F Foto: F&F

Komentáre